Apple blokuje downgrade na iOS 13.3. Na vině je patrně brzké vydání jailbreaku

Apple přestal podepisovat aktualizace iOS 13.3 a iPadOS 13.3. To znamená, že se již není možné vrátit k předchozím aktualizacím. Vše patrně souvisí s brzkým uvedením nového jailbreaku.

Apple už pravidelně přestává po uvedení novějších verzí svých operačních systémů podporovat downgrade na starší aktualizace. Tentokrát však poměrně celý proces uspěchal. 

Aktuální sestavení iOS 13.3.1 a iPadOS 13.3.1 je venku lehce přes týden a firma už blokuje návrat na předchozí iOS 13.3, respektive iPadOS 13.3. Uživatelé tak nemohou využít ani standardní metodu skrze iTunes / Finder (na macOS Catalina). 

Apple blokuje downgrade na iOS 13.3. Na vině je patrně brzké vydání jailbreaku

Návrat k předchozím verzím využívají občas uživatelé, kteří narazí na zásadní technické problémy a chyby. Na druhou stranu je to velmi oblíbený postup fanoušků tzv. jailbreaku, tedy softwarového odemčení telefonu.

Příznivci jailbreaku nadšení nebudou

Právě pro ty je to špatná zpráva. Tým unc0ver totiž oznámil, že vydání jailbreaku pro iOS 13.3 / iPadOS 13.3 je na spadnutí a fanoušci se mohou těšit v průběhu následujících dní.

Zdá se, že Apple rychle zareagoval a nyní znemožnil všem potenciálním zájemcům návrat zpět ke iOS 13.3. Všichni, kteří upgradovali na iOS 13.3.1 / iPadOS 13.3.1, si tak nového jailbreaku neužijí.

Apple momentálně dodal vývojářům a betatesterům iOS 13.4 / iPadOS 13.4, které přináší několik novinek včetně dlouho očekávaného sdílení složek (více zde).

[HTML1]

9to5Mac