Kam se poděl nový 16“ MacBook Pro? Říjnovou keynote jsme propásli

Máme už druhý listopadový týden a stále čekáme na uvedení 16“ MacBooku Pro. Pomalu a jistě se objevují různé indicie, přesto jsme se nedočkali žádné říjnové keynote.

Jeden z prvních analytiků, kteří informovali o chystaném novém MacBooku Pro s 16“ obrazovkou byl Ming-Chi Kuo a to už z kraje letošního roku. Poté nastalo ticho, které trvalo až do léta. Nyní opět začaly sílit spekulace uvedení nového notebooku.

Ostatně všemu napomohl i samotný Apple, když si registroval nové počítače u Eurasijké komise pro elektroniku a následně byly nalezeny ikony v operačním systému macOS 10.15.1 Catalina.

Nyní už víme, že MacBook Pro 16“ nepřinese převratný design, ale bude podobný svým 15“ verzím. Patrně bude mít i oddělenou klávesu ESC, podobně jako Touch ID. Naopak Touch Bar bohužel zůstane. Displej bude mít užší rámečky.

Nejasnosti panují okolo klávesnice. Některé zdroje hovoří o přechodu zpátky na ověřený nůžkových mechanismus. Jiné jsou více skeptické a při přímém srovnání systémových ikon to i vypadá, že v notebooku zůstane problematická motýlková klávesnice.

Kam se poděl nový 16“ MacBook Pro? Říjnovou keynote jsme propásli

Stihne 16“ MacBook Pro letošní Vánoce?

Patrně velmi zajímavá bude také cena. Nový model by měl být zprvu prémiový, takže můžeme očekávat cenovku posazenou za aktuální 15“ varianty. Odhad redakce je 80 000 Kč za základní konfiguraci.

Je úterý, druhý listopadový týden. Očekávaná říjnová Keynote se nekonala. Apple dokonce představil nová sluchátka AirPods Pro a to formou tiskové zprávy.

Mnozí začínají tušit, že MacBook Pro 16“ se patrně zpozdí. Podobně čekají profesionální uživatelé i na Mac Pro, který by měl být dostupný „tento podzim“. Ačkoli se zdá, že alespoň tento počítač už mají vyvolení umělci a studia k otestování.

Pokud chce Apple stihnout silnou Vánoční sezónu, bude si muset pospíšit. Snad při výrobě 16“ MacBooku Pro nenastaly potíže. Uvidíme.