DJ Calvin Harris nenápadně ukázal svůj nový Mac Pro

Apple ještě stále nestanovil oficiální datum prodeje nového Macu Pro. Mezitím se však tento očekávaný počítač objevil v Instagramovém příspěvku slavného DJ Calvina Harrise.

Nový profesionální počítač Mac Pro byl představen letos v červnu na WWDC 2019. Apple tehdy všem sdělil, že počítač bude dostupný tento podzim. Máme za sebou část listopadu a zahájení prodeje jsme však se dosud nedočkali.

Postupně se ale objevují indicie, že prodej by již mohl brzy začít. Americký úřad FCC schválil uvedení počítače na tamní trh k 30. říjnu.

Mezitím, co sílí spekulace o uvedení do prodeje, se nový Mac Pro objevil na sociální síti Instagram. Ve svém Stories jej sdílel známý DJ Calvin Harris. V krátkém videu ukazoval, jak vypadá jeho studio a na čem právě pracuje. Pod stolem se objevil počítač, který se až nápadně podobá novému Macu Pro.

Jde o reklamní kampaň anebo podvrh?

Design opravdu zcela odpovídá novému Macu Pro 2019. Není důvod nevěřit, že Apple neposkytl už několik počítačů vybraným umělcům anebo studiím, aby si v předstihu zajistil ohlasy nejpovolanějších. Jejich odezvu pak může použít při následné propagaci počítače.

Na druhou stranu někteří spekulují, že může jít o obyčejný počítač ve skříni, která napodobuje právě design Mac Pro „struhadlo“ a prodává se už nyní (viz Kickstarter). Otázkou je, zda by uznávaný DJ potřeboval takto „přebalovat“ produkční počítač.

MacRumors