Aktualizace macOS 10.15.1 poodhalila vzhled 16“ MacBooku Pro. Zůstane motýlková klávesnice?

Spolu s nedávno vydanou aktualizací macOS 10.15.1 Catalina přišla i další malá odhalení. To nejzajímavější se týká 16“ MacBooku Pro.

Už nalezené systémové ikony prozradily, že se dočkáme nějakých změn u klávesnice. Mnozí očekávají opuštění problematických klávesnic s motýlkovým mechanismem. Jenže známý analytik Ming-Chi Kuo, který předvídal příchod 16“ MacBooku Pro už od počátku roku, tvrdí, že se návrat k nůžkovému mechanismu bude konat až v polovině roku 2020.

Náhledový obrázek v macOS 10.15.1 toto bohužel potvrzuje. Na první pohled nelze klávesnici 16“ MacBooku Pro odlišit od 15“ modelu. Záhy si však povšimnete, že Touch ID je nyní samostatná „klávesa“ nebo tlačítko. Podobně by měla být oddělena klávesa ESC, respektive alespoň dle uniklých ikon v systému. Obrázek však zabírá pouze pravou stranu klávesnice, takže to potvrdit nemůžeme.

Aktualizace macOS 10.15.1 poodhalila vzhled 16“ MacBooku Pro. Zůstane motýlková klávesnice?

Původním předpokladem bylo, že 16“ MacBook Pro vyjde ke konci října. Bohužel ani s uvedením aktualizace macOS 10.15.1 jsme se nakonec uvedení nedočkali a nekonala se ani Keynote. Mnozí sází na tiché uvedení počítače podobně, jako před pár dny vyšly nové AirPods Pro.

Jisté je, že MacBook Pro 16“ dorazí. Ale jen v Applu tuší, kdy to bude.