AirPods Pro jsou tady. Aktivní potlačení hluku vyjde na sedm tisíc

Apple představil očekávané AirPods Pro s aktivním potlačením hluku a novým přepracovaným designem.

Nové AirPods dostaly po vzoru posledních produktů Applu přídomek „Pro“ a patřičnou cenovku. Přešly také z peckového designu na špuntový a díky tomu jsou schopné nabídnout aktivní potlačení hluku z okolí. V parametrech zaujme pár novinek, ale i mnoho podobností s „běžnou“ verzí.

Špuntové provedení nakonec odpovídá veškerým zvěstem a únikům. AirPod Pro nabízí hned tři velikosti nástavce do ucha; velkou, střední a malou.

Potlačení hluku spoléhá na vnější mikrofon, který vám přimíchává do hudby inverzní zvuk z okolí, a tím jej vyruší. Stejně funguje aktivní potlačení hluku u sluchátek ostatních výrobců a jde o standardní postup.

Spolu s aktivním potlačením hluku souvisí i nové ovládání v iOS a watchOS, šité na míru právě AirPods Pro.

Apple se dále chlubí inovativním systémem, který by měl potlačit nepříjemný tlak v uších. Pomáhají k tomu speciální průduchy, které vnitřní tlak vyrovnávají.

Nové i známé funkce AirPods

Nové je ovládání s tlakovým snímačem, který reaguje na počet stisků i jejich délku. Už nebudete na sluchátka pouze „klepat“, ale přímo mačkat jejich nožičky.

Sluchátka jsou navržena s adaptivním ekvalizérem, který má automaticky vyrovnávat a zajišťovat stejnoměrnou kvalitu poslechu. Tuto funkci bude nutné nejdříve vyzkoušet v praxi, než ji budeme schopni potvrdit.

AirPods Pro mají opět čip H1 pro snazší párování. Vydrží standardních až 5 hodin přehrávání, při zapnutém potlačení hluku 4,5 hodiny. Bezdrátové nabíjecí pouzdro jim dále poskytne 24 hodin výdrže a krabičku lze nabíjet bezdrátovými nabíječkami standardu Qi.

V balení naleznete Lightning na USB-C kabel. Apple tedy pomalu a jistě vybavuje své produkty USB-C konektory.

Česká cena sluchátek je 7 290 Kč a prodej začíná 30. října. Objednávat už ale můžete nyní.