Betaverze macOS 10.15.1 odhalila podobu nového 16“ MacBooku Pro

V poslední betaverzi aktualizace systému macOS 10.15.1 Catalina byla nalezena ikona, jež potvrzuje příchod 16“ MacBooku Pro a zároveň odhaluje jeho podobu.

Nová ikona je zařazena k počítači s modelovým číslem MacBookPro16,1. Jde tedy o dosud nepoužité označení, neboť současné MacBooky Pro nesou kód MacBookPro15,1. Kromě přímého potvrzení Applem tak vidíme i design.

Kdo hádal, že Apple využije stejný design a pouze zúží rámečky, měl pravdu. Dle ikon se Apple pokusil o co nejhospodárnější využití prostoru a obrazovka opravdu sahá téměř od rohu do rohu. Bystří čtenáři serveru MacRumors si však ještě povšimnuli, že počítač má samostatnou klávesu v levé horní části. Jde o přepracovaný Touch Bar nebo dokonce přítomnost fyzických kláves?

Ikona počítače se nachází ve stříbrném a vesmírně šedém provedení. Zbylý design odpovídá současným počítačům.

Přijde MacBook Pro 16“ na říjnové akci?

Dle doposud uniklých informací by měl počítač spoléhat na procesory Intel Core řady Coffee Lake (9. generace) a mít rozlišení 3 072 x 1 920 pixelů. Spekuluje se o možné výměně motýlkové klávesnice za standardní nůžkovou.

Co jisté není, je datum uvedení. Pokud by měl Apple opravdu uspořádat ještě jednu akci a to v tomto měsíci, rozesílal by již brzy pozvánky. Zatím se tak neděje. Je tedy možné, že se akce posune nebo zcela zruší. Někteří namítají, že počítač by se mohl objevit v Apple Store a aktualizace proběhnout formou tiskové zprávy.

Tak uvidíme.

Zdroj: MacRumors