Wozniak: Apple by se měl zaměřit na telefon s ohebným displejem

Spoluzakladatel Applu Steve Wozniak vyjadřuje obavy nad rychlostí Applu přejímat nové trendy a zavádět inovace.

Steve Wozniak poskytl interview serveru Bloomberg. Mimo jiné hovořil také o nadcházejícím trendu ohebných telefonů. Samsung i Huawei už představily své zástupce, ale Apple zatím v této oblasti mlčí. Wozniak se tak obává, aby Cupertino nezůstalo příliš dlouho pozadu.

Samsung Galaxy Fold má ohebný displej a funguje v režimu 4,6“ a umí se rozbalit až na 7,3“ zařízení. To vše je doplněno celkem šesti kamerami. Cena je posazena velmi vysoko, neboť tento smartphone začíná na 1 980 USD.

Samsung Galax Fold - ohebný telefon

Doslova pár dní po Samsungu předvedl svůj ohebný Mate X také Huawei. Jeho smartphone má jemnější tvary a 8“ ohebný displej. Mate X je dokonce pouze 5,4 mm tlustý (respektive 11 mm v přeloženém stavu). Cena však začíná na téměř neuvěřitelných 2 600 USD.

Huawei Mate X - ohebný telefon

Wozniak poznamenává, že Apple je dlouhodobě lídr například v oblasti biometrického ověření uživatele (Touch ID, Face ID) anebo v oblasti mobilních plateb (Apple Pay). Dle Steva však Applu unikají inovační trendy a Samsung s Huawei přebírají laťku, co se ohebných displejů týče. Poté ale dodal, že Apple je vždy plný překvapení a na něčem utajeně pracuje.

Jaký máte názor na první ohebné smartphony vy? Jde o technologické demo, které ztratí na významu? Anebo jde o směr, kterým se vydají smartphony budoucnosti?

iPhone X Fold - koncept ohebného telefonu

Zdroj: 9to5Mac