iOS 12 už je na čtyřech z pěti aktivních zařízení

Rozšíření iOS 12 dále úspěšně stoupá. Každé čtvrté z pěti iOS zařízení má nyní nejnovější systém.

Od začátku letošního roku tak iOS 12 pokračuje ve svém úspěšném tažení a i nadále roste slušným tempem. Od ledna k dnešnímu tak porostl jeho podíl na úkor starších verzí o 5 % a celkem 80 % všech iOS zařízení nyní běží na iOS 12.

Apple od minulého roku uvádí rovnou dva grafy. Ty najdou vývojáři na patřičné stránce v App Store a přináší pro ně velmi potěšivé zprávy.

Zatímco 1. ledna měl iOS 12 75% podíl na všech zařízeních a 78% podíl na zařízeních do čtyř let stáří, nyní v obou kategoriích opět narostl. Nově 80 % všech iOS zařízení má nainstalovánu dvanáctou verzi systému podobně jako 83 % zařízení do čtyř let stáří.

Podíl iOS 12 na všech zařízeních Podíl iOS 12 na zařízeních do4 let stáří

Růst se sice celkově zpomaluje, ale iOS 12 je stále mnohem úspěšnější, než jeho předchůdce. iOS 11 měl uprostřed ledna teprve 65% podíl, což je v podstatě o celých 10 % méně, než iOS 12 ve stejném období.

Vývojáři a testeři mezitím mají k dispozici betaverzi iOS 12.2. Ta mimo oprav chyb zahrnuje také nové Animoji smajlíky, Apple News pro Kanadu anebo ikony 5G E pro amerického operátora AT&T.

Apple udává, že celkový počet aktivních iOS zařízení narostl na 1,4 miliardy a z toho je 900 milionů iPhonů.

Zdroj: 9to5Mac