Podpora AirPlay 2 také v televizích od Sony, LG a Vizio

Nedlouho po oznámení firmy Samsung oznámily integraci funkce AirPlay 2 také Sony, LG a Vizio. Na rozdíl od Samsungu je však dostupnost AirPlay 2 limitovaná určitými modely. Na druhou stranu je u některých přislíben i HomeKit.

Podpory AirPlay 2 se dočkají nové modely Sony pro rok 2019 a to konkrétně série Z9G s 8K rozlišením, A9G série OLED 4K televizí a série X950G LCD 4K televizí. U všech těchto vybraných sérií bude integrována plná podpora AirPlay 2 a HomeKit.

Zajímavostí u Sony televizí je, že primárně běží na platformě Android TV. Půjde tak o jedny z mála televizí schopné plně podporovat jak technologie Googlu, tak Applu.

LG Smart TV s podporou AirPlay 2 a HomeKit

Další významný výrobce chytrých televizí LG oznámil rovněž příchod podpory AirPlay 2 a HomeKit pro nové modely televizí. Na rozdíl od Sony to však dle tiskové zprávy vypadá, že LG se chystá podporu dodat plošně pro všechny modely 2019 OLED televizí. Zpráva uvádí, že díky plné podpoře AirPlay 2 a HomeKit budou moci uživatelé využívat hlasové pokyny Siri anebo aplikaci Domácnost.

Zatím posledním výrobcem, který oznámil podporu, je firma Vizio. Ta plánuje do své platformy SmartCast 3.0 přidat podporu AirPlay 2 a HomeKit skrz softwarovou aktualizaci. Aktualizace bude nejdříve dostupná pouze pro USA a Kanadu, posléze se bude rozšiřovat dále. Vizio hodlá funkce zpřístupnit ve všech modelech pro rok 2019.

Sony, LG a Vizio však na rozdíl od Samsungu nebudou integrovat iTunes Movies and TV Shows. Jde tedy čistě o podporu streamovací technologie AirPlay 2 a HomeKit.

AirPlay 2 a iTunes budou už na jaře podporované v Samsung televizích

Zdroj: MacRumors