AirPlay 2 a iTunes budou už na jaře podporované v Samsung televizích

Apple možná trochu nečekaně oznámil nové partnerství s firmou Samsung. Díky této spolupráci se dostane AirPlay 2 a iTunes přímo na obrazovky chytrých televizorů Samsung. Navíc do chytrých televizí korejského výrobce by funkcionality Applu měly zamířit na jaře.

Chytré televize od Samsungu se tak stanou prvními, které budou oficiálně plně podporovat AirPlay 2. Funkce by měla přijít na jaře letošního roku a týká se všech modelů Samsung Smart TV z roku 2018 a 2019. Samsung vydá patřičný update základního firmware, který funkci zpřístupní.

Nové partnerství tak umožní používat chytrou televizi bez nutnosti zakupovat set-top box Applu v podobě Apple TV. Ze svého iPhonu nebo iPadu a Macu tak budete moci streamovat audio i video obsah přímo do televize. Samsung TV bude rovněž podporovat funkci multi-room audio, která umožní posílat zvuk do více zařízení a napárovat se tak například společně s HomePodem.

iTunes Movies and TV Shows a AirPlay 2 ve Samsung Smart TV

Uživatelé si budou moci přes aplikaci iTunes klasicky zakoupit nebo pronajmout veškeré filmy a seriály, které se v obchodě nachází. Samsung přidá iTunes mezi další aplikace, jako Netflix a hulu, které jsou již do televize integrovány.

Veškerý obsah bude podporovat až 4K rozlišení, vyhledávání universal search anebo hlasového asistenta Bixby.

Zajímavostí je, že oficiální název aplikace je iTunes Movies and TV Shows. To zcela neodpovídá očekávané streamovací službě, která by měla být mimo iTunes značku.

Mac Pro slaví 5 let bez aktualizace

Zdroj: 9to5Mac