Ikona v iOS 12 potvrzuje bezrámečkový vzhled iPadu Pro

Podobný únik už jsme viděli v páté betaverzi iOS 12. Tenkrát byla poprvé odhalena malá ikona iPadu Pro v sekci s widgety, kde sloužila jako ilustrace u stavu baterie. I když tak více méně potvrzovala domněnky o bezrámečkovém iPadu Pro, stále mohlo jít o zkreslení z důvodu velikosti. Nově objevená ikona však vše potvrzuje.

Nová ikona obsahuje mnohem více detailů a Apple sám tak v podstatě nechal „uniknout“ vzhled nového iPadu Pro 2018. Na ikoně můžeme vypozorovat zaoblené rohy, postrádá Home button a dokonce nemá ani očekávaný „notch“, tedy výřez. Velmi zajímavá je velikost rámečku, která se zdá v porovnání s iPhony o něco větší.

Teoreticky však může být ikona lehce disproporciální, aby byla jasně rozlišitelná i v malých velikostech. Podobně totiž klamala už ikona iPhone X, která se podobně našla loni v operačním systému iOS.

Zajímavé je také umístění probouzecího tlačítka displeje, které je stále nahoře, zatímco nové modely iPhonů jej přesunuly na stranu. Technicky vzato může být umístění probouzecího tlačítko spíše designovým umístěním, neboť iPad Pro nabízí více prostoru, než iPhony. Na druhou stranu se klidně může stát, že ikona je stejně jako betaverze iOS 12.1 ještě ve stádiu vývoje a konečný vzhled se odhalí až s příchodem tabletu.

To se ostatně dozvíme již zítra v 15 hodin, kdy začíná v Brooklynu říjnová Apple Keynote.

Zdroj: 9to5Mac

Vývojářská betaverze iOS 12.1 odhalila nový iPad Pro a vrací skupinové FaceTime hovory

Jeden myslel na “Ikona v iOS 12 potvrzuje bezrámečkový vzhled iPadu Pro

  • avatar
    29. 10. 2018 (13:00)
    Trvalý odkaz

    Já tam teda rámeček vidím, nejméně půl centimetru kolem dokola

Komentáře nejsou povoleny.