Vývojářská betaverze iOS 12.1 odhalila nový iPad Pro a vrací skupinové FaceTime hovory

Vypadá to, že iOS 12 ještě neřekl poslední slovo. Sotva v pondělí vyšla ostrá verze, už Apple připravil pro vývojáře betaverzi iOS 12.1. A je na co se těšit, neboť se vrací skupinové FaceTime hovory a Memoji půjdou zřejmě synchronizovat přes iCloud. Mnohem zajímavější však je, že Apple nepřímo potvrdil příchod nového iPadu Pro ještě tento rok.

Skupinové hovory FaceTime byly odstraněny už v průběhu betatestování iOS 12. Apple slíbil, že budete moci volat až s 32 lidmi najednou a ukázal i integraci Memoji přímo do FaceTime hovoru. Funkce však poté potichu zmizela a vývojáři se domnívali, že za to mohla nestabilita a obecně problémy při hovorech, které chce Apple doladit.

Aktuální vývojářská betaverze iOS 12.1 vrací skupinové FaceTime hovory opět do hry.

Odhalila ale i další zajímavou a možná ještě očekávanější věc. Útržky řetězce kódu aplikace Nastavení totiž obsahují přímé odkazy na iPhone2018Fall a iPad2018Fall. Zatímco už nyní známe podobu všech tří modelů iPhone, které ostatně utekly dávno před představením, tak bezrámečkový iPad Pro jsme zatím nespatřili.

[HTML1]

Další referencí je podpora landscape Face ID, tedy Face ID v režimu na šířku. Zdá se, že iOS 12.1 si mnohem více hlídá polohu zařízení při snímání Face ID.

Steve Troughton-Smith, který funkci odhalil, však brzdí naděje, že se rozpoznávání na šířku dočkáme i u současných iPhonů. Podle něj totiž Face ID spoléhá na boční senzory, které ale iPhone nemá.

Analytici Ming-Chi Kuo a Mark Gurman tvrdí, že se dočkáme ještě jedné Keynote. A všemožné náznaky to nepřímo potvrzují. Uvidíme.

Zdroje MacRumors, MacRumors, 9to5Mac