Líbí se vám nová Apple TV? Tak to možná zapomeňte na nový superovladač

Ve středu představená Apple TV vypadá nádherně. A skvěle vypadá také nový ovladač se Siri a dotykovou ploškou. Jenže ten u nás nekoupíte. 

Apple totiž prostřednictvím vývojářského kanálu potichu vypustil informaci, že Apple TV bude k dispozici ve dvou verzích. V jedné plnohodnotné se Siri a se vším (tedy taková, jakou jsme viděli na Keynote), v druhé omezené bez Siri a s klasickým Apple ovladačem bez Siri (a podle současných informací i bez dotykové plošky). Tedy se stejným ovladačem, jaký dodává k současné Apple TV.

Důvod je jasný: v zemích, ve kterých není Siri dostupná, prý není důvod dodávat Siri dálkové ovládání. Na těchto Apple TV bude jinak fungovat i vyhledávání – v zemích, ve kterých není Siri dostupná (a jejich ovladač nebude mít samostatné Siri tlačítko), bude fungovat klasické vyhledávání prostřednictvím položky na obrazovce.

Apple-TV-megerkezett-cover-746x419-746x419

A asi vás nepřekvapí, že Česko patří mezi ty země, do kterých se dostane tato omezená verze Apple TV. Pokud tak budete chtít Apple TV se Siri, budete si pro ni muset nejblíže do Německa. Dalšími státy, kde bude k dispozici, pak jsou Austrálie, Kanada, Francie, Japonsko, Španělsko, Spojené královstí a USA. Budete tak alespoň připraveni pro případ, že by někdy v budoucnosti Apple konečně naučil Siri komunikovat Česky.

Jen pro pořádek dodám, že Apple TV se má začít prodávat až na konci října. Tudíž můžeme ještě doufat, že Apple své rozhodnutí přehodnotí. Podle některých zdrojů je totiž možné, že ovladač by mohl být stejný, jen místo tlačítka pro Siri bude mít tlačítko se symbolem lupy.

Doufáme, že je to pravda. Dávalo by to alespoň trochu větší smysl.

2 komentáře: „Líbí se vám nová Apple TV? Tak to možná zapomeňte na nový superovladač

  • avatar
    12. 09. 2015 (10:02)
    Trvalý odkaz

    Pak už je jen základní otázka zdali nákup v zahraničí bude zde v ČR nějak limitující pro plnohodnotné používání.
    Siri vklidu oželím ale Touchpad bych asi neoželel.

  • avatar
    14. 09. 2015 (07:20)
    Trvalý odkaz

    Nevím co se stalo, ale přijde mi, že jsme se ze země, kde byly Apple věci v první vlně posunuli až někam na chvost :-(

    Apple Watch, AppleTV se SIRI (byť spousta lidí umí Anglicky a SIRI používám i v mobilu, byť vypadám jak blbec, když na telefon mluvím Anglicky), jestli se nepletu tak ani u iPhone 6s nebudeme v první vlně…

    Nedivím se, že tady pak může mít podhoubí firma jako Britex (jako oficiální Apple servis), která jako opravu vrazí do iPhone neoficiální díly, aniž by se zeptala a člověk to zjistí až když jde na svolávačku a Apple řekne, sorry máte tam Čínský komponenty…

Komentáře nejsou povoleny.