Takhle prý vypadá nový 12″ MacBook Air

Již delší dobu se spekuluje, že se řada MacBook Air rozroste o model s novou velikostí displeje.

Podle toho, jak se stále častěji objevují více a více přesnější informace a fotografie lze téměř s určitostí potvrdit, že se nového MacBooku Air s tímto rozměrem obrazovky skutečně brzy dočkáme.

Pouze jeden den poté, co na veřejnost prosákla informace, že společnost Quanta Computers začala s produkcí nového počítače se na čínské fanouškovské stránce iFant objevily fotografie horní víka s displejem. Můžete vidět kovový rám s obligátním podsvíceným jablečným logem a displej krytý černým sklem. Stejně, jako v případě současných MacBooků Pro.

macbook_air_12_display_1

Svou velikostí je tento dvanáctipalcový model srovnatelný se současným jedenáctipalcovým modelem. A to i přesto, že má displej o něco málo větší. Nejde však o nic neobyčejného, například Dell představil na letošním CESu stejně velký notebook s displejem o velikosti třináct palců (informovali jsme zde).

macbook_air_12_display_3

O použitém displeji se zdroje nezmiňují, nicméně v redakci jsem za jedno v názoru na jeho tip: cokoli jiného než Retina rozlišení by nedávalo smysl a bylo by v dnešní době spíše ostudou.

12inchmacbookair2 macbook_air_12_display_2

Očekávanou hardwarovou výbavou pak má být úsporná procesor Core M od Intelu (řada Broadwell), který umožní zcela pasivní chlazení. Konektorová výbava by měla být podobná současným přenosným počítačům od Applu, některé zdroje se však zmiňují o použití portu typu USB Type-C, které umožňuje jak připojení externích zařízení, tak i napájení.

Přesný datum uvedení na trh není u tohoto modelu znám, očekáváme jeho představení nejpozději na letošní konferenci WWDC, která se uskuteční v druhé polovině letošního roku.