Type Nine: klávesnice jako z minulosti. Pro iPhone [Představení]

Pamatujete si na časy „starých“ telefonů a jejich „T9“ klávesnic, kde jste každé písmeno museli vyťukávat přes devět čísel umístěných pod malým displejem?

Někteří z vás takový mobil možná ještě dokonce i vlastní. Příchodem smartphonů však těmto klávesnicím odzvonilo a píšeme již přes QWERTZ. A to i přesto, že ne všechny displeje těchto telefonů nabízejí dostatek prostoru.

screen322x5721 screen322x572-1

Pokud však vlastníte iPhone a chtěli byste se případně vrátit do vašich „dětských“ časů, nová klávesnice od společnosti Rasmus Porsager je tou pravou pro vás. Na místo klasické QWERTZ se vám na displeji zobrazí devět čísel přes které prostě zadáváte písmena jako za starých časů.“

Nicméně klávesnici jsme v redakci vyzkoušeli a úplně špatná není – například Vláďa Janeček na ní byl rychlejší, než na klasické klávesnici iPhonu a na stejné úrovni, jako při psaní na klávesnici Fleksy. Tedy pouze v případě, že píše anglicky – klávesnice totiž v aktuální verzi neobsahuje český slovník, ten by se měl objevit hned v té další.

Type Nine iconPokud tedy máte na klávesnici s T9 slovníkem něco  napsáno nebo přecházíte na iPhone z klasického telefonu s číselnou klávesnicí, pak máte o čem přemýšlet.

V případě, že vás klávesnice Type Nine i přesto oslovila, můžete si ji stáhnout na App Store za 0,89 EUR. Líbí se?

Podělte se o vaše postřehy a zkušenosti v komentářích.