Jak synchronizovat Spotify knihovnu bezdrátově s iPhonem nebo iPadem

Pokud jste předplatiteli služby Spotify, můžete ji používat také pro offline přehrávání hudby, a to hned na třech zařízeních současně. Jak na jejich správu jednoduše?

Spotify při využití služby Spotify Premium dovoluje u skladeb, které máte uloženy ve formě seznamů pro přehrání (playlistů) jejich stažen pro offline použití. Může tak učinit až na třech zařízeních a hudbu bude možné bez přístupu k internetu přehrávat po dobu jednoho měsíce. Jde tedy o dostatečně dlouhou dobu k tomu, abyste mohli hudbu poslouchat například na dovolené bez připojení k internetu.

Ovšem starat se o to, abyste měli chtěnou hudbu synchronizovánu ve všech zařízení není manuálně příliš jednoduché. Mám to podobně: v iPhonu, kde nemám místa nazbyt, synchronizuji jen opravdu nejoblíbenější hudbu. V iPadu již mám prostoru více, tudíž i více hudby. A v počítači mám místa opravdu hodně, tudíž zde synchronizuji naprosto vše.

V tomto tipu si poradíme, jak vše spravovat pohodlně z jednoho místa.

Tento tip je ověřen jako funkční v OS X 10.9 s verzí aplikace Spotify 0.9.10.22.

Jak na to

  1. Stáhněte si desktopovou aplikaci Spotify a přihlaste se svým účtem,
  2. v levém sloupci klepněte na položku Devices (Zařízení). Všimněte si druhé položky ve zbývající části okna.
    Screenshot 2014-07-07 10.59.41
  3. Nyní spusťte Spotify aplikaci na svém tabletu nebo telefonu a ujistěte se, že jak vaše iOS zařízení, tak i počítač jsou připojeny ke stejné Wi-Fi síti. Pokud tomu tak je, změní se položka v hlavní části okna a bude zobrazovat název připojeného zařízení. Klepněte na ni kurzorem myši.
    Screenshot 2014-07-07 10.59.50
  4. Nyní máte před sebou seznam skladeb přiřazeným ke svému účtu a vy můžete jednoduše zaškrtnutím položky pod každým z nich zahájit její synchronizaci do připojeného mobilního zařízení. V horní části okna pak vidíte, kolik vám v připojeném zařízení zbývá prostoru. Můžete také zvolením položky Sync all music to this device zahájit plošnou synchronizaci všech seznamů.
    Screenshot 2014-07-07 11.00.25
  5. Hotovo!