Povídačky KIDS & JUNIOR: komunikační hra pro děti i rodiče [Představení]

 Aplikace ze série Povídačky přinesou již brzy na displeje jablečných tabletů nový typ komunikační hry pro celou rodinu. Jaké jsou a v čem se liší?

Povídačky KIDS

povidacky1Aplikace Povídačky Kids je nová komunikační hra pro rodiny s dětmi ve věku 3-7 let. Cílem hry není vítězství, ale vzájemné povídání a porozumění mezi rodiči a dětmi, zábava, skládání obrázků, zpívání a vyprávění vlastních příběhů. Hra obsahuje 40 různých témat k povídání, např. Hygiena, Posmívání, Omluva, Před spaním, Trest,…

Každé téma obsahuje obrázek, úkol a sadu otázek z reálného života, které děti učí, jak reagovat v určitých situacích a rodičům pomůže poodhalit dětem své zážitky z dětství.

Proč hrát Povídačky?

  • Rozvíjí a posilují vzájemnou komunikaci, porozumění, přátelství a zábavu v rodině mezi rodiči a dětmi, sourozenci i prarodiči
  • Přináší zábavné i naučné otázky, na které jste se možná ještě nestihli zeptat, podporují otevřenost a upřímnost v rodině. Děti si vyzkouší zareagovat na situace z reálného života, se kterými se mohou setkat.
  • Zlepšují paměť, pozorovací talent, vyjadřovací schopnosti, pohotovost, znalosti o světě kolem nás i vlastní fantazii
  • Rozvíjejí slovní zásobu a komunikační schopnosti dítěte

Veškerý obsah aplikace prošel připomínkami mnoha rodin s dětmi a přátel, ale i dětské psycholožky, speciálních pedagogů a logopedů. Pozitivně byla hra také přijata v mateřských školách.

Hrajte Povídačky spolu při cestování autem, vlakem, v čekárně u lékaře nebo jen tak večer před spaním.

Povídačky nabízí:

  • 40 různých témat k povídání na pěti mapách
  • Příjemnou, ručně malovanou grafiku
  • Puzzle, které zvládnou i nejmenší
  • Množství příběhů a témat k vyprávění- Stovky otázek k ponaučení a zlepšení paměti
  • Klavírní doprovody k známým lidovým písním
  • Možnost nahrávání zpěvu 

Ve hře povídačky nejde o vítězství, ale o to, abychom si byli blíže.

Povídačky JUNIOR

Aplikace Povídačky Junior je nová komunikační hra pro rodiny s dětmi ve věku 7-11 let. Cílem hry není vítězství, ale vzájemné povídání a porozumění mezi rodiči a dětmi, zábava, skládání obrázků, zpívání a vyprávění vlastních příběhů. Hra obsahuje 40 různých témat k povídání, např. Povolání, Láska, Nehoda, Přezdívka, Tajemství, Učitelé…

Každé téma obsahuje obrázek, úkol a sadu otázek z reálného života, které děti učí, jak reagovat v určitých situacích a rodičům pomůže poodhalit dětem své zážitky z dětství. Je tedy zaměřena více na oblasti, se kterými se setkávají děti v mladším školním věku.

Obě aplikace aktuálně procházejí schvalovacím procesem pro zavedení do obchodu App Store, po jejich zveřejnění vám přineseme praktické zkušenosti s těmito zajímavými hrami.