LiveSport: sportovní výsledky a statistiky v kapse [Zkušenosti]

livesport icoSportovního fanouška by mohla zaujmout nová bezplatná aplikace LiveSport, která nabízí výsledky více než 3 000 soutěží z celkem 26 sportů. Zaměřuje se přímo na českého uživatele.

Aplikace se chlubí podrobným pokrytím především českých fotbalových soutěží. U nich jsou k dispozici všechny soutěže až na úroveň divizí včetně juniorské ligy. V přehledu pak najdete i ženskou nejvyšší ligu.

Uživatelské prostředí LiveSport je přehledné a snaží se eliminovat zdlouhavé hledání aktuálních zápasů. Po spuštění aplikace se zobrazí na několik vteřin úvodní intro, po kterém se nám objeví nabídka utkání na aktuální den, přehledně řazena do jednotlivých soutěží (které lze rozkliknout). V levé horní části je k dispozici ikona pro výběr sportů (celkem 26), přičemž každý sport má svůj vlastní barevný layout. V pravém rohu úvodního screenu se nám pak nabízí kalendář s možností zobrazení výsledků (7 dní zpětně) a plánovaných utkání (na 7 dní dopředu).

livesport_cz_splash_640x1136 (1) screen568x568_tenis_prehled_zapasu

Dobře srozumitelná je zároveň dolní lišta, ve které lze snadno přepnout mezi hlavním přehledem zápasů (Zápasy), aktuálními live zápasy (LIVE), přehledem oblíbených zápasů, které jsme si v přehledu označili hvězdičkou (Moje zápasy) – mimochodem šikovná funkce, a tabulkami všech dostupných soutěží z vybraného sportu (Tabulky).

Potěší i o něco vyšší rychlost vyhledávání ve srovnání s podobnými aplikacemi.

Detailní pohledy na zápasy

Detail zápasu nabízí téměř vše, co bychom od něj očekávali. U fotbalu máme k dispozici základní přehled utkání (karty, střelci gólů, střídání), dále podrobné statistiky (držení míče, střely na branku + mimo, přímé kopy, rohy atd.), pak pěkně graficky zpracované sestavy obou týmů a nechybí ani aktuální kursy na daný zápas (u celkem pěti sázkových kanceláří) a tabulka příslušné soutěže.

Co nám trochu chybí v detailu zápasu, je H2H obou týmů. To by se podle informací od vývojářů mělo objevit již v nové verzi, která bude ještě ve druhé polovině listopadu spuštěna.

screen568x568_detail_zapasu3 screen568x568_detail_zapasu2

Příznivce tenisu si tato aplikace také jistě najde, nabízí totiž jako jediná ze všech na českém trhu detailní průběžné výsledky tenisových utkání – sledovat totiž můžete každý „fiftýn“ a zpětně tak zjistit přesný vývoj již odehraných setů.

Za aplikací stojí český vývojářský tým FlashScore, který snad musí být tvořen z těžkých sportovních fanoušků a vše působí, že aplikaci připravovali a ladili pro sebe (aby ne, když společnost působí v oblasti výsledkových servisů již několik let). Aplikace je k dispozici zdarma, „zaplatíte“ za ni však sledováním reklamního proužku v dolní části většiny obrazovek.

livesport qrAplikace: LiveSport
Zaměření: sledování sportovních výsledků

Líbilo se: pokrytí české fotbalové ligy, množství sportů, přehlednost
Nelíbilo se: H2H až v příští verzi, nemá nativní iPad verzi

Hodnocení: 4/5
Cena: zdarma

2 komentáře: „LiveSport: sportovní výsledky a statistiky v kapse [Zkušenosti]

  • avatar
    19. 11. 2013 (15:42)
    Trvalý odkaz

    JIž delší dobu využívám na iOS i Androidu betscores. Velká spokojenost.

    • avatar
      19. 11. 2013 (19:29)
      Trvalý odkaz

      Betscores jsem používal léta, ale po vydání LiveSport šel pryč. LiveSport poskytuje víc informací, víc soutěží atd. Notifikace při změně výsledku je prakticky hned (přijde notifikace, přepnu TV na daný sportovní kanál, a vidím ještě radujícího se střelce). Na betscores je zpoždění pár minut.

Komentáře nejsou povoleny.