Jak na nefunkční videohovory ve Skype pod OS X 10.8.5 [Návod]

Pokud vlastníte některý z nejnovějších počítačů Apple s operačním systémem OS X 10.8.5, pak se jistě potýkáte s nefunkčností videohovorů v aplikaci Skype. Jak tento problém vyřešit?

Vše může vypadat jako záhada, která nedává smysl – zatímco v systémových aplikacích, jako je například FaceTime kamera v počítači bez problémů funguje, v aplikaci Skype však nikoli. Vše v jednom z emailů popsal jeden z našich čtenářů:

Vlastním iMac 27palcový, iPhone 5 a na cesty jsem si pořídil 13 palcový MacBook Air. U tohoto zařízení se mi vyskytl problém při instalaci Skype (verze 6.3.0.582). Na MacBooku Air mám procesor 1,7 GHz,paměť 8 GB, 256 GB flash disk. Tak a oč běží. Při instalaci Skype jsem v předvolbách  v ikoně audio/video nemám přihlášenou kameru (No Camera). Při spuštění Face Timu kamera funguje. Kde může být problém?

Tento problém zaznamenává více uživatelů, především na nejnovějších MacBoocích Air a v poslední verzi operačního systému. Problém je v chybném zásuvném modulu AppleCamera v této verzi operačního systému. Řešení problému spočívá v náhradě tohoto souboru funkční verzí z předchozí verze OS X 10.8.4.

Jak na to

  1. dalStáhněte archiv se souborem z tohoto odkazu,
  2. rozbalte jeho obsah,
  3. otevřete nové okno Finderu a přejděte v něm do adresáře  /Library/CoreMediaIO/Plug-Ins/DAL/ (/Knihovna/CoreMediaIO/Plug-Ins/DAL/)
  4. soubor obsažený v archivu nakopírujte na toto místo,
  5. po dotazu zadejte své heslo a potvrďte nahrazení souboru.
  6. Restartujte počítače.
  7. Hotovo! Nyní by měla kamera ve Skypu fungovat jako dříve.

2 komentáře: „Jak na nefunkční videohovory ve Skype pod OS X 10.8.5 [Návod]

  • avatar
    25. 09. 2013 (22:26)
    Trvalý odkaz

    V knihovně ovšem složku CoreMedialO nikde nevidím. Poradíte co s tím? Mám Macbook Air.

Komentáře nejsou povoleny.