The Drowning: zombie střílečka se zajímavým ovládáním [Zkušenosti]

the drowning icoJsou všude. Nemrtví. Valí se ze všech stran a lačně dorážejí na vaši tělesnou schránku ve snaze ochutnat kousek vašeho mozku. Vy se však máte jak bránit. Tak na co ještě čekáte?

Mnoho uživatelů nehraje střílečky na svých dotykových zařízení příliš často. Na vině je většinou krkolomné ovládání prostřednictvím virtuálních joysticků na obrazovce, které nejsou příliš přesné a vinou chybějící dotykové zpětné vazby se tak snadno stane, že se posunete palec mimo tyto ovladače zrovna ve chvíli, kdy to potřebujete nejméně.

Z této řady svým ovládáním vyčnívá hra novinka jménem The Drowning. Z pohledu zaměření jde o klasickou zombie střílečku se vším, co od tohoto žánru očekáváte. V různých vlnách se na vás sápou zombie a vaším úkolem je tuto vřavu přežít. Z tohoto pohledu nic originálního.

the_drowning_03 the_drowning_01

Co však zajímavé je, pak je to již zmíněný způsob ovládání. Pokud chcete, můžete si v nastavení zapnout klasické ovládání prostřednictvím virtuálních dotyků, dle mého názoru by to však byla škoda. Druhý ovládací režim je totiž daleko přesnější a zajímavější.

the_drowning_02 the_drowning_05

Využívá totiž možností dotykového displeje a gest. Například střílení provedete klepnutím dvěma prsty na objekt, na který chcete vystřelit a střela půjde přesně do středu mezi tyto dva dotyky. Klepnutím jedním prstem se přesunete na dané místo a v případě, že máte v cestě nějakou překážku, automaticky ji vaše herní obejde. Klepnutím na tlačítko ve spodní části se rychle otočíte o 180 stupňů a tažením po obrazovce se rozhlížíte a otáčíte postupně.

Pravda, chce to chvíli zácviku, nicméně po čase si zvyknete a hra vás tak bude více bavit, než při klasickém ovládání virtuálními joysticky.

the_drowning_06 the_drowning_04

Hru jsme testovali na iPadu mini a nesetkali jsme se jak s problémy se zobrazením, tak se samotným ovládáním. Grafika odpovídá použitému hernímu enginu Unity a ničím výrazným nevybočuje, jen by možná nemusela být tolik tmavá a ponurá.

Za velkou nevýhodu pak považuji skutečnost, že hru nelze hrát bez připojení k internetu. Pokud tedy vlastní pouze iPad bez mobilního připojení, mimo Wi-Fi s aktivním připojením si hru nezahrajete. A je to škoda.

qr the drowningAplikace: The Drowning
Zaměření: střílečka

Líbilo se: nový způsob ovládání, přesnost střelby, přiměřená náročnost
Nelíbilo se: nelze hrát bez připojení k internetu, po čase omrzí

Hodnocení: 4/5
Cena: zdarma