SnappyCam Pro: dvacet fotek za sekundu s iPhonem i iPadem

snappycam icoExistuje mnoho alternativních fotoaplikací pro iOS, žádná z nich nás však v poslední době nezaujala tolik, jako SnappyCam Pro. V rychlosti snímání totiž vede.

Proč by měla být rychlost snímání důležitá? Především při fotografování rychle se pohybujících předmětů, ideálně domácích mazlíčků nebo dětí, totiž často vyfotíte něco jiného, než jste zamýšleli právě proto, že vaše fotoaplikace uloží snímek o něco později, než byste chtěli.

Ne tak SnappyCam Pro, která ždímá z hardwarovým možností iOS zařízení maximum. Také proto funguje korektně pouze na iPhonech 4S/5 (pro které je optimalizována), přestože je použitelná i na starších zařízení. My jsme ji testovali na iPadu mini (aplikace nemá nativní iPad verzi, funguje v emulaci malého okna).

snappycam_02 snappycam_03

Samotné ovládání aplikace je velmi jednoduché – v pravé části najdete ovladač digitálního přiblížení, v levé pak můžete zapnout pomocnou mřížku. Ve spodní části najdete velké tlačítko, které pro focení stačí přidržet. Ne stisknout, ale skutečně přidržet – aplikace totiž fotí po celou dobu přidržení rychlostí dvacet snímků za sekundu, během pětisekundové expozice tak pořídíte přibližně sto fotografií v plném rozlišení (nicméně v nastavení můžete snížit kvalitu fotografií a dostat se tak na vyšší rychlost snímání, maximum je 30 fotek za sekundu (nižší rozlišení 1 440 × 1 080 bodů), minimum pak 12 fotek za sekundu (vyšší rozlišení 2 580 × 1 936 bodů)).

snappycam_07 snappycam_04

Takto získané fotografie jsou uloženy v jednom balíku, ve kterém si je můžete procházet a ty skutečně povedené momentky teprve poté vyexportovat jako klasickou fotografii do systémové fotogalerie nebo odeslat emailem.

snappycam_05 snappycam_06

Aplikace je tak zajímavou volbou pro ty, kteří fotí v rychlosti vše pohyblivé a neposedné a především na iPhonu 5 podává velmi přesvědčivé výsledky. Vlastně tak přesvědčivé, že by mě nepřekvapilo, kdyby ji Apple koupil a integroval do systémové fotoaplikace.

Tip na závěr: pokud hledáte podobně praktickou aplikaci pro video, nepřehlédněte náš test aplikace Videon.

Aplikace: SnappyCam Pro
Zaměření: pořizování fotografií

Líbilo se: rychlost snímání, uchovávání fotek v balících
Nelíbilo se: nemá nativní iPad verzi

Hodnocení: 4,5/5
Cena: 0,89 Eur

6 komentářů: „SnappyCam Pro: dvacet fotek za sekundu s iPhonem i iPadem

  • avatar
    04. 08. 2013 (20:33)
    Trvalý odkaz

    A jak šetrně se ta app chová k baterce?

    • avatar
      05. 08. 2013 (07:59)
      Trvalý odkaz

      Důležité věci se na SuperApple málokdy dozvíte bez dodatečného vyptávání.

    • avatar
      05. 08. 2013 (08:35)
      Trvalý odkaz

      Nepozoroval jsem žádný rozdíl ve srovnání s běžnými fotoaplikacemi. Kdyby tomu bylo jinak, bylo by to uvedeno v infoboxu v mínusech…

  • avatar
    05. 08. 2013 (07:58)
    Trvalý odkaz

    iPad 5 neznám – takové označení neexistuje…
    Proč jste to testovali na jiném zařízení, než pro které je to primárně určeno?
    Proč nepíšete v nadpisu 30 fotek/sekundu? Když to zvládá aji tolik..?

    • avatar
      05. 08. 2013 (08:40)
      Trvalý odkaz

      – překlep, opraveno, díky
      – nemáme k dispozici všechny aktuální Apple produkty, proto uvádíme vždy zařízení, na kterém testujeme
      – protože při třiceti snímcích nejde o skutečné fotky v plném rozlišení, ale o video nahrávané ve fullHD a poté prezentované jednotlivými snímky…

      • avatar
        05. 08. 2013 (11:51)
        Trvalý odkaz

        Zrovna jsem chtěl napsat k čemu to je dobrý když si pohyblivý objekt rovnou můžu natočit a fotografie z toho vytípat a to ve fullHD a ne jen 1 440 × 1 080 bodů.

Komentáře nejsou povoleny.