3D modelář RaySupreme přichází se zajímavou metodou tvorby

Představte si, že v běžném textovém editoru popíšete svůj obývací pokoj a grafická aplikace vám z něj vytvoříte trojrozměrnou ukázku. Že jde o sci-fi? Ale kdeže.

Společnost BrainDistrict nabízí profesionální 3D modelovací a renderovací aplikaci RaySupreme také pro počítače se systémem OS X (mimo to je dostupný také pro Windows či Linux).

Scéna vykreslená v aplikaci RaySupreme

Aplikace umožňuje velmi jednoduše vytvářet trojrozměrné scény v jednoduchém a poměrně přehledném uživatelském prostředí a chlubí se i velmi dobrým přijetím uživateli bez zkušeností v této oblasti. Zajímavá je obsažená technologie Text-to-3D, jejímž prostřednictvím vytváříte 3D scény jednoduše tak, že do speciálního okna zapisujete textový popis dané scény (při použití angličtiny) v běžné mluvené řeči. Mimo samotného návrhu scény je samozřejmostí i kvalitní vykreslení scény.

Ukázka slovního popisu scény a její grafický výsledek

Aplikace tak můžete být zajímavá pro všechny, kteří si chtějí vymodelovat a prohlédnout svou novou kuchyni nebo obývací pokoj, lze však použít i pro jakoukoli jinou tvorbu 3D objektů. Vzhledem k běžné ceně podobných aplikací je zajímavá také její cena, RaySupreme přijde na 39,99 dolarů (přibližně 800 korun).

Zdroj: BrainDistrict