Ballistic: trojice pouzder pro váš iPhone [Zkušenosti]

Ballistic HD, Every1 a Lifestyle Smooth jsou tři ochranná pouzdra různého určení, které si kladou za cíl ochránit iPhone před nepřízní okolního prostředí. Jak si vedou?

Společnost Ballistic, jejíž trojici pouzder jsme měli příležitost vyzkoušet, si klade za cíl vyrábět taková pouzdra pro mobilní zařízení, která vám mohou padat na zem bez toho, aby se chráněnému iPhonu cokoli stalo. Testovaná pouzdra představují průřez její činností.

Největší ochranu poskytuje pouzdro Ballistic HC (zkratka HC značí Hard Core) určené pro nejnáročnější. Pouzdro Ballistic Every1 chrání telefon o něco méně, na druhou stranu se však více hodí na běžné každodenní nošení. A konečně Ballistic Lifestyle Smooth představuje spíše odolný obal. Pojďme se na ně podívat podrobněji.

Ballistic HC

V balení tohoto pouzdra nejdete hned tři samostatné prvky. Tím prvním je samotné pouzdro na telefon, které kryje jeho přední i zadní stranu a svým mohutným opryžováním všech boků a rohů poskytuje dostatek bezpečí i pro pády z velké výšky.

Pouzdro je tvořeno dvěma skořepinami, které na sebe těsně doléhají. Vložení telefonu a jeho opětovné vyjmutí není rychlou záležitostí, počítá se, že telefon v pouzdře budete běžně používat a nebudete jej vyjímat.

Všechny konektory jsou kryty pryžovými záslepkami, pryžová jsou také tlačítka pro ovládání telefonu. Avšak pozor, přestože pouzdro může na první pohled působit jako odolné proti vodě, není tomu tak. Pokud bude uloženo do držáku i s ochranným rámem (o nich si více povíme vzápětí), jistě přežije i nějaký ten déšť. Na potápění ale zapomeňte, k tomu jsou určena pouzdra jiná.

Druhou částí balení je mohutný pryžový návlek, který se nasazuje přímo na pouzdro a poskytuje tak ještě větší ochranu hranám a zadní straně telefonu. Samotný proces nasazování a snímání je snadný a nezabere více než několik sekund.

Třetím prvkem balení je praktický držák na opasek. Na ten se přichycuje klipem se silným sevřením a teprve do něj lze zasadit telefon v obou zbývajících ochranných prvcích, tedy v pouzdře i pryžovým návleku. Telefon se do držáku vkládá displejem dovnitř, díky čemu je z venkovní strany více než dobře chráněn i proti silnějším ranám. Telefon v případě potřeby lze z držáku odepnout naučeným hmatem během sekundy, stačí pouze palcem uvolnit západku v horní části.

Držák Ballistic HC, který jsme testovali ve variantě určené pro iPhone 4/4S, bych po zkušenostech doporučil všude tam, kde má být telefon maximálně chráněn proti nárazům a možným pádům. Pokud slézáte skály, pracujete na stavbě či se pohybujete v podobně extrémním prostředí, měli byste jej do svého výběru zařadit.

Ballistic HC

  • líbilo se: v plné výbavě skvělá odolnost, držák na opasek
  • nelíbilo se: nejde o vodotěsné řešení
  • cena: 1 185 Kč
  • zapůjčil: www.easystore.cz

Pokračujte ve čtení v následující kapitole >>