WD MyBook Studio 4T: čtyři terabajty pro Maca s USB 3.0

Společnost WD představila novou verzi externího disku My Book Studio. Možnosti rozhraní USB 3.0 jsou nyní rozšířeny i na produktovou řadu My Book Studio, a poskytují tak přenos dat až třikrát rychlejší než USB 2.0.

Nový disk přináší navíc také masivní 4TB kapacitu externího úložiště o jednom disku pro ideální zálohování velkého objemu dat. Externí disk My Book Studio má prémiové hliníkové pouzdro a bude dostupný v kapacitách 1, 2, 3 a 4 TB.

Díky svým přednostem a specifikacím si disky My Book Studio získaly oblibu mezi kreativními profesionály a nadšenci pro počítače Mac. Disky spolupracují zcela plynule s aplikací Apple Time Machine, což usnadňuje chránit a zálohovat firemní i osobní digitální obsah disku. Externí disk My Book Studio obsahuje i aplikaci WD Security, která umožňuje uživatelům zabezpečit disk heslem společně s 256bitovým šifrováním pro další zajištění před neoprávněným přístupem k disku a uloženým datům.

“Externí disk My Book Studio od WD s rozhraním USB 3.0 poskytuje extrémní přenosovou rychlost při zachování standardu připojení USB a FireWire podle toho, který uživatelé upřednostňují,“ říká Jim Welsh, výkonný viceprezident a generální manažer společnosti WD pro značkové produkty a produkty spotřební elektroniky: “Vysoká kapacita, prémiové hliníkové pouzdro, hardwarové šifrování a kompatibilita s aplikací Apple Time Machine poskytují uživatelům počítačů Mac rychlý, bezpečný a kompletní systém pro ochranu drahocenných digitálních dat.”

Cena a dostupnost

Na externí disk My Book Studio se poskytuje 3letá omezená záruka a je k dostání prostřednictvím vybraných distributor a prodejců a také v internetovém obchodě WD Store na www.wdstore.com. Doporučená koncová cena pro disk s kapacitou 4 TB je EUR 299 EUR, v Česku tedy okolo 7 659 Kč.  V nabídce WD budou i nadále disky My Book Studio s připojením USB 2.0 a FireWire 800