Jablečné herní novinky: říjen 2012

Na jaké herní pecky se může těšit váš Mac? Pojďme se podívat na přehled těch nejzajímavějších titulů, které v brzké době zavítají nebo již zavítaly na jablečnou platformu.

Těšíme se:

Guild Wars 2

Vývojáři ze studia NCsoft oznámili vypuštění betaverze velmi oblíbeného MMORPG Guild Wars 2 i pro platformu Mac. Hráči, kteří si již zakoupili klienta pro PC, získají Mac verzi zdarma. Betaverze klienta je dostupná už nyní, neměla by být nijak omezena. Autoři rovněž slibují podporu hraní mezi PC a MACy. Stinnou stránkou je fakt, že hra byla portována pomocí Cider Portability Engine. Není tedy nativně naprogramována a může znamenat vyšší nároky na hardware.

První Guild Wars od firmy ArenaNet zavítala na PC už v roce 2005. Přišla s myšlenkou převrátit doposud zažitý systém multiplayerového online hraní na ruby – nebudete platit pravidelné měsíční poplatky, ale zaplatíte za herní obsah. Zpočátku skeptický přístup hráčů přerostl ve velkou komunitu a po několika datadiscích přišlo pokračování Guild Wars 2. Přineslo mnoho vylepšení grafickým kabátkem počínaje, přes nová povolání a schopnosti, komplexně vybudovaným světem konče.

Minimální požadavky (beta klienta) na Mac:
Mac OS X Lion, Intel Core i5, 4GB RAM, 25GB HDD, NVidia GeForce 320M, ATi Radehon HD 6630M, Intel HD 3000, širokopásmové Internetové připojení

Football Manager 2013

SEGA ve spolupráci se Sports Interactive přinese na platformu Macintosh další pokračování simulátoru Football Manager 2013. Kromě aktualizovaných soupisek mužstev a hráčů se můžeme těšit i na nový režim zápas s vylepšeným 3D pohledem. Dále snadnější správu v manažerském módu, úpravy v trénování a nákupech hráčů. Tvůrci slibují ještě mnoho (údajně 900!) dalších změn.

Football Manager 2013 je další ročník fotbalového simulátoru. Nejde tedy o fotbal v tradičním pojetí, známém především z konzolí. Na své si přijdou milovníci tabulek, statistik výkonnosti, znalci evropských lig. Díky evoluci hry však nebudete ochuzeni ani o zápasy samotné, ačkoli samozřejmě neovlivňujete dění na trávníku přímo. Pro fotbalového nadšence však skýtá tento simulátor neskutečné vyžití.

Football Manager 2013 můžeme očekávat před Vánoci.

Minimální požadavky na Mac:
Mac OS X Snow Leopard 10.6.8, Intel Procesor, 1GM RAM, 2GB HDD, NVidia GeForce 7300GT nebo ATi Radeon X1600, případně karta s alespoň 128MB VRAM

Krátce:

Batman: Arkham City

Studio Feral se rozhodlo potěšit všechny fanoušky netopýřího ochránce spravedlnosti. Již brzy by měl totiž na naše jablečné miláčky zavítat Batman: Arkham City. A to není vše, půjde totiž o verzi Game of the Year – tedy se všemi doposud vydanými přídavky a bonusy. Krom DLC Harley Quinn’s Revenge a Catwoman přibudou ještě doplňkové mapy pro režim Challenge i mnoho dalšího. Nutno podotknout, že PC verze sklidila velký úspěch.

Torchlight II pro Mac nabírá zpoždění

Runic Games oznámili neočekávané zpoždění Mac verze připravovaného Torchlight II. Ačkoli PC verze je již dostupná, na jablečné platformě prý ladí hru pro více hráčů. CEO Max Schafer tvrdí, že titul nechtějí vypustit do doby, dokud nebudou moci zaručit skvělý herní zážitek. Ať je to tak nebo jinak, počkáme si minimálně pár měsíců.

Vyšlo:

Call of Duty: Black Ops

Pod taktovkou portovací firmy Aspyr Media vychází další díl střlečky Call of Duty s podtitulem Black Ops. Mac verzi obohacuje DLC First Strike, jenž přináší nové mapy a Zombie režim. Rovněž dostanete i balíčky Escalation a Anihilation.

Jakožto elitní komando vojáků cestujete po celé zeměkouli a bojujete v utajovaných operacích. Vaším jediným cílem je splnit misi i přes možnost vaší smrti. Veškeré operace probíhají pod rouškou studené války (historickou pravdu však hledejte jinde). Tradičně vypilovaný multiplayer tentokráte nebude chybět ani jablečným fanouškům.

[HTML1]

Minimální požadavky na Mac:
Mac OS X Lion 10.7.4, 2,4GHz Intel Core 2 Duo, 4GB RAM, 15GB HDD
POZOR OMEZENÁ PODPORA GRAFICKÝCH KARET. Podporované modely: ATi HD 3870, NVidia GeForce 650M s alespoň 512MB VRAM, Intel HD 3000 (podporováno, ale není zajištěn plynulý zážitek)
Všechny ostatní bohužel podporovány NEJSOU.

Cena: 49,99 USD (Mac Game Store)

World of Warcraft: Mists of Pandaria

Další datadisk k nejhranější MMO hře všech dob vyšel. World of Warcraft: Mists of Pandaria přináší nový herní obsah (rasu, povolání, schopnosti, předměty a celou novou geografickou oblast). Maximální dosažitelná úroveň nyní čítá 90. Podrobněji jsme se hře věnovali v Srpnových jablečných herních novinkách.

[HTML2]

World of Warcraft: Mists of Pandaria zakoupíte za 34,99€ (Digital Edition) nebo 49,99€ (Digital Deluxe Edition – obsahuje bonusy).

Minimální systémové požadavky:
Mac OS X 10.7.3 (a vyšší), Intel Core 2 Duo, NVidia GeForce 8600 GT nebo ATi Radeon HD 2600 (a lepší, integrované Intel chipsety GMA nejsou podporovány), 2GB RAM, 25GB HDD

Zdroje: FeralInteractive.com, InsideMacGames.com, Blizzard.com, Steam

Jeden myslel na “Jablečné herní novinky: říjen 2012

  • avatar
    04. 10. 2012 (20:47)
    Trvalý odkaz

    Když vidim ty požadavky na MACka tak mam skoro pocit že Apple schválně lobuje u výrobců her za odstřižení starších OS. Většina běhá od Liona výš a na PC stačí XPčka. Takže buďto starší OS X nebyl tak „nejvyspělejší OS“ jak nám je vtloukáno do hlav nebo se Apple snaží tlačit zákazníky k upgradu OS i skrze hry i když by to nebylo potřeba. O to jsem radši, že jsem si koupil Parallels a ne Liona, potažmo ML.

Komentáře nejsou povoleny.