WD My Passport Edge: překvapivě tenký externí disk

Společnost WD představila novou verzi produktové řady přenosných pevných disků My Passport jak pro platformu PC tak i Mac pod označením My Passport Edge. 

Nabízejí 500 GB ukládací kapacity a rozhraní 3.0 pro rychlé ukládání a načítání dat. Rychlý disk tak usnadní uživatelům efektivně spravovat, sdílet a používat digitální obsah kdekoli, kam je cesty zavedou. Velmi štíhlé disky s elegantním vzhledem umožňují pohodlný přenos dat společně s mnoha prvky pro ochranu a zabezpečení disku před neoprávněným přístupem.

Přenosný pevný disk My Passport Edge for Mac doplňuje oblíbené počítače MacBook a MacBook Air svým hliníkovým vnějším pouzdrem, který současně chrání obsah disku před každodenními otřesy. My Passport Edge for Mac je kompatibilní s aplikací Apple Time Machine pro klidný spánek a bezproblémové používání s počítači Mac.

My Passport Edge (verze pro PC) zahrnuje i WD SmartWare software pro kontinuální a automatické zálohování, které vytváří kopii obsahu počítače, a zajišťuje, že osobní data a složky jsou zálohovány a chráněny v případě poškození počítače či jeho ztrátě. Řada disků My Passport Edge získala nový design a jedinečnou povrchovou úpravu.

Cena a dostupnost

My Passport Edge a My Passport Edge for Mac 500 GB mají 3letou omezenou záruku a jsou k dostání prostřednictvím vybraných prodejců a distributorů. Doporučená cena je $109.99 (My Passport Edge) a $119.99 (My Passport Edge for Mac) – tedy přibližně 2 100 korun a 2 300 korun. Více informací o produktu najdete  zde a zde.