Apple zveřejnil své vlastní ceny nového iPhonu 5

Podle očekávání dnes Apple zveřejnil ceny nového iPhonu 5 také na svém on-line obchodě. Pokud jste plánovali koupit telefon zde a ne u operátora, nejásejte – pořádně si na něj počkáte.

Apple má ve svém obchodě k dispozici všechny modely, ve kterých je iPhone 5 k dispozici i v obou barevných variantách (více o iPhonu 5 najdete v tomto našem přestavení této novinky). Ovšem nejsou hned dostupné – Apple totiž v první řadě zásobuje mobilní operátory, kteří v případě tohoto telefonu tvoří hlavní distribuční kanál jablečného telefonu, a tak na svém obchodu nemá k dispozici dostatečné skladové zásoby. A dostatečné zásoby nemají ani někteří operátoři: například T-Mobile vyprodal telefony určené pro zahájení prodeje na hlavní prodejně již okolo jedné hodiny po půlnoci a na velkou část čekajících zájemců se vůbec nedostalo.

Jak dlouho se tedy počkáte? Podle aktuálních informací je čekací doba na telefon přímo od Applu stanovena na 3 – 4 týdny, avšak i tato doba není garantována a v případě nedostatku telefonů se může ještě prodloužit. Velká část zákazníků, kteří využili možnosti předobjednávek dostupné v předchozích dnech, by však měla telefon dostat v nejbližších dnech.


Fronta čekajících zájemců o iPhone 5 před prodejnou Vodafone v Brně chvíli před půlnocí panoramatickým pohledem

Jaké jsou tedy oficiální jablečné ceny? Za 16GB model zaplatíte 16 490 korun, za 32GB model pak 18 990 korun a konečně za nejvyšší 64GB model telefonu iPhone 5 zaplatíte 21 490 Kč. Tyto ceny nejsou nijak překvapivé a odpovídají tomu, za kolik Apple prodává svou novinku v ostatních zemích.

Pokud si tyto ceny srovnáte s nedotovanými nabídkami mobilních  operátorů (najdete je v tomto našem článku), pak mezi nimi nenajdete tak velké rozdíly jako dříve, stále však nákup přímo přes Apple obchod vychází o něco výhodněji. A to hlavně v případě, že je vaším operátorem O2, který nabízí slevy přímo v případě zakoupení v Apple obchodě (podrobnosti o akci).

O mnoho výhodnější je Apple obchod v případě, že pokukujete po starších iPhonu 4S. Ten přímo Apple nabízí za 13 900 Kč v základní 16GB variantě a je ihned dostupný, v nabídkách operátorů jej však nacházíte za 16 277 Kč (Vodafone), nebo za 14 399 Kč (T-Mobile). Jen pro pořádek dodáváme, že Apple stále ještě nabízí i původní model iPhone 4 s 8 GB paměti za 9 590 Kč.

4 komentáře: „Apple zveřejnil své vlastní ceny nového iPhonu 5

  • avatar
    28. 09. 2012 (10:01)
    Trvalý odkaz

    Celkove nalestena bida, iOS6 je pro me silne zklamani a co se tyce razantniho poklesu vykonosti oproti predchozi verzi u 4s – na to lze reagovat jinak nez presunem ke konkurenci.

    • avatar
      28. 09. 2012 (11:52)
      Trvalý odkaz

      Tak to jsi snad jediný, komu se po updatu iOS zdá výkon horší.

    • avatar
      28. 09. 2012 (16:40)
      Trvalý odkaz

      Prvni pravidlo IT: NIkdy neupdatuj! Pokazde clean install.

    • avatar
      29. 09. 2012 (06:46)
      Trvalý odkaz

      Zvlastni je, ze vykonove je iP5 2x vykonnejsi, nez S4S :-) A vzhledem k tomu, ze je 3x vykonnejsi nez S4, vsiml bych si na sve S4 cyrazneho zpomaleni, to ale nenastalo, naopak, nektere veci jedou s iOS6 lepe. Takze jen flamujes blbosti. Nic vic.

Komentáře nejsou povoleny.