Zítra se začne prodávat iPhone 5. Kam pro něj a za kolik? [Aktualizováno]

Od zítřejšího dne se v Česku začne oficiálně prodávat nový jablečný telefon iPhone 5. Kam pro něj jít, kolik peněz si připravit a kde jej budou mít o půlnoci?

Nová generace chytrého mobilního telefonu Apple iPhone 5 bude dostupná jak prostřednictvím oficiální on-line obchodu společnosti Apple (zde však oficiální cenu pro Česko Apple doposud nezveřejnil), tak by měl být k dostání také v oficiálních APR prodejnách a v neposlední řadě také u mobilních operátorů. Pojďme se podívat, za kolik který z nich zařadil konkrétní model do nabídky.

V první vlně by se mohlo dostat na všechny zájemce, pouze se budou varianty dostupné u různých operátorů lišit. Podle vyjádření jejich zástupců na sociálních sítích by tak T-Mobile měl mít k dispozici pouze 16 GB varianty, Vodafone pak nebude mít 32 GB model.

Telefonica O2

Ani letos se tento operátor s Applem na distribuci iPhonu nedomluvil a tak jej v nabídce mít nebude. Přesto však jeho zákazníci nepřijdou nijak zkrátka. Pokud si totiž zakoupíte iPhone normální cestou na oficiálním Apple Store obchodě, poskytne vám operátor slevu z vašich měsíčních paušálů ve výši až pět tisíc korun. Konkrétní částky vidíte v tabulce níže.

Minimální měsíční plnění (vč. DPH) Zvýhodnění pro zákazníky s iPhone 5
240 2000
480 3000
720 4000
1200 5000
2400 9000 

 

Nabídka je to rozhodně nezvyklá. Vy zakoupíte telefon přímo u výrobce a přesto od operátora dostanete dotaci, kterou by vám na telefon poskytl i v případě, že by jej měl v nabídce. Jenže na rozdíl od toho nemá žádné další náklady s jeho distribucí a prodejem.

Pihu na kráse dělá smlouva s úvazkem na dva roky a sleva rozložená do 10 měsíčních vyúčtování.

Akce startuje od 15. října, nicméně ji lze použít i pro telefony koupené před tímto datem. Kompletní znění akce najdete zde.

T-Mobile

To T-Mobile zařadil do své nabídky všechny verze tohoto telefonu a připravil také půlnoční prodej. Ten bude probíhat v prodejně pouze na Národní třídě v Praze, ostatní značkové prodejny v nákupních centrech pak budou mít iPhone 5 k dispozici v běžné pracovní době v průběhu celého pátku.

Ceny pro stávající zákazníky operátor nastavil takto:

Ceny pro nové zákazníky pak jsou tyto:

Rovněž se připravte na dvouleté úvazky.

Vodafone

Operátor Vodafone připravil půlnoční prodej hned na třech svých prodejnách: na Václavském náměstí v Praze, na Masarykově ulici v Brně a v obchodním centru Nová Karolína v Ostravě. Ostatní prodejny v nákupních centrech by pak měly mít v průběhu pátku otevřeno podle obvyklých otvíracích hodin.

Na půlnoční akci Vodafone navíc připravil další zvýhodnění. Totiž ten, kdo si pro telefon přijde oblečen pouze v černé a bílé barvě, dostane na telefon speciální slevu tisíc korun (platí pro  stávající zákazníky s datovým tarifem, nebo nové zákazníky, kteří si iPhone 5 koupí za zvýhodněnou cenu a s datovými službami). Kompletní podmínky akce najdete zde.

Základní ceny bez zvýhodnění a s maximální zvýhodněním najdete na následujících obrázcích, interaktivní ceník pak najdete zde.

Od letošního roku spolu s Férovými tarify přichází dvouletý úvazek, jako u ostatních operátorů z naší trojice. Vodafone tak upustil od svého šestiměsíčního, který šel navíc v průběhu plnění modifikovat.

Cenová hitparáda se nekoná
Při pohledu na nabídky našich operátorů se nejednomu z nás dát do pláče. Operátoři poskytují naprosto mizivé dotazce, zvláště v porovnání s jejich zahraničními pobočkami. Například za humny v Rakousku, lze iPhone 5 pořídit za necelé tři tisíce při tarifu s cenou okolo 1800 Kč (2000 minut, 1000 SMS, 6 GB dat). Obdobné nabídky najdeme třeba u britského Vodafonu. Více se dočtete na serveru MobilMania.cz. Přitom ještě při uvedení modelu iPhone 3G byly obdobné slevy  k mání i u nás.

Dvouleté úvazky všemu nasazují korunu, neboť operátorům (už tak mizivou) dotaci vrátíte i trojnásobně. Otázka, zda-li se taková koupě vyplatí, je již pouze a jen na vás.

Bude opravdu zajímavé sledovat zájem českých zákazníků o poslední jablečný telefon.

Plánujete pořídit iPhone 5

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

Zúčastníte se půlnočního prodeje?

Nahrávání ... Nahrávání ...

2 komentáře: „Zítra se začne prodávat iPhone 5. Kam pro něj a za kolik? [Aktualizováno]

  • avatar
    28. 09. 2012 (06:43)
    Trvalý odkaz

    Neví někdo, od kolika se dnes v Apple Online Store prodává iPhone a jestli v tu dobu uvedení tam byly ještě nějaké kusy skladem, nebo jestli tam je „3-4 týdny“ už od okamžiku uvedení?

    • avatar
      28. 09. 2012 (06:45)
      Trvalý odkaz

      Je tam od okamžiku uvedení – Apple primárně zásobuje operátory, nestíhá vyrábět…

Komentáře nejsou povoleny.