Apple novinky: 7. týden [2012]

Zajímá vás, co zajímavého se stalo ve světě Apple v sedmém týdnu roku 2012? Pojďme se podívat, co zajímavého nám uplynulý týden přinesl.

Apple by chtěl přejít na solární energii a palivové články

Více zelené energie by chtěl Apple použít pro napájení svého obrovského datového centra umístěného ve městě Maiden v Severní Karolíně. Informoval o tom server CNET.

Podle těchto informací Apple plnáje použít pro napájení tohoto centra jak farmu solárních panelů, tak i technologii palivových článků. Samotná solární farma má vyrůst v těsné blízkosti centra a její registrovaný výkon má dosahovat hodnoty 20 megawattů. Elektrárna používající palivových článků má mít výkon 5 megawattů. Apple tak pokračuje ve své snaze snížit uhlíkovou stopu vznikající z jeho činnosti.

Možná fotografie desky iPadu 3 ukazuje procesor Apple A5X

Pokud přistoupíme na fakt, že fotografie zveřejněná na stránkách webového fóra WeiPhone skutečně ukazuje základní desku připravovaného iPadu 3, pak by tento tablet měl být osazen procesorem Apple A5X a nikoli doposud uváděným připravovaným procesorem Apple A6. Procesor na fotografii je označen kódem 1146 a byl vyroben v rozmezí 14. – 20. listopadu loňského roku. Procesor A5X tak bude spíše jen upgradem současného procesoru A5, a nikoli zcela novým procesorem – podle informací serveru GBR tomu napovídá také jeho číselné označení. Zatímco A4 je značen jako S5L8930X, o generaci novější A5 jako S5L8940X, tak A5X je značen jako S5L8945X – tedy ne poskok o celou desítku (tedy o generaci), ale jen revize předchozího čipu.

Bylo potvrzeno rozlišení displeje iPadu 3

MacRumors dostal přístup k displeji připravovaného iPadu 3 a vzal jej pod mikroskop stejně, jako jsme to před uvedením iPhonu 4 jako první na světě udělali také my. A stejně i v tomto případě odhalili skutečně zhuštěnou síť pixelů, která potvrzuje skutečné rozlišení tohoto displeje 2 048 x 1 536 obrazových bodů. Představení tohoto tabletu se očekává 7. března letošního roku.

Apple nabízí dárkový poukaz na 10 000 dolarů

Apple Store opět odpočítává, tentokrát na hodnotu 25 miliard stažení. A ve svém prohlášení slibuje Apple věnovat dárkový certifikát s hodnotou 10 000 dolarů pro toho, kdo si stáhne onu výroční aplikaci s pořadovým číslem 25 000 000 000. Poukázka se však vztahuje pouze na jeden Apple ID účet a nelze ji použít na nákup jiných věcí, než aplikací, hudby nebo filmů.

Nová aplikace Zprávy po vydání Mountain Liona přestane fungovat

Společně se zveřejněním informací o systému OS X 10.8 Mountain Lion (informovali jsme zde, zde i zde) vydal Apple také veřejnou betaverzi komunikační aplikaci Zprávy, která nahrazuje systémový komunikátor iChat (informovali jsme zde). Server Consomac poté přinesl informaci, že tato demoverze přestane být po vydání finální verze příštího jablečného systému funkční. Otázkou je, jestli bude v tomto případě nabídnuta uživatelům možnost downgradu zpět na funkční iChat, nebo zůstanou bez komunikačního řešení v případě, že se rozhodnou zůstat u současného systému OS X 10.7 Lion.

Videa s ukázkami příštího OS X

Následující dvě videa pocházející z dílen serverů InsanelyGreatMac a CulofMac představují základní nové funkce připravované verze jablečného systému v několika málo minutách.

[HTML1]

[HTML2]

Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v testu

Jeden myslel na “Apple novinky: 7. týden [2012]

  • avatar
    22. 02. 2012 (11:13)
    Trvalý odkaz

    Dobrý den Vláďo. Pod posledním titulkem 
    Videa s ukázkami příštího OS Xhned první video ukazuje Apple TV připojenu k iMacu. Jak to lze prosím provést? Můžu si takto připojit i Playstation 3?Mám iMac z roku 2011 (nejnovější) verzi 21,5″

Komentáře nejsou povoleny.