Nokia s Windows Phone 7 je na webu pomalejší, než iPhony

Mobilní telefony iPhone 4 i iPhone 4S porovnali v rychlosti prohlížení webových stránek s novou Nokií Lumia 800 na stránkách 359gms. Ukázalo se, že prohlížeč ve Windows Phone 7 na mobilní Safari nemá.

V testu byl zařazen iPhone 4 s operačním systémem iOS verze 4.3, nový iPhone 4S se systémem iOS5 a Nokia Lumia 800 s operačním systémem Windows Phone 7.5 Mango. Redaktoři provedli několik rychlostních testů, od prostého načítání stránek až po rychlostní benchmarky. Jak můžete vidět na videu níže, podává mobilní Safari v iPhonech ve většině testů lepší výkony.

[HTML1]

To však neznamená, že by byla Lumia 800 byla špatný nebo pomalý telefon – rychlost jejího prohlížeče je již na takové úrovni, že při praktickém použití nepoznáte příliš rozdílů.

Jeden myslel na “Nokia s Windows Phone 7 je na webu pomalejší, než iPhony

  • avatar
    05. 01. 2012 (14:44)
    Trvalý odkaz

    Osobní zkušenost byla asi taková. Je to trochu pomalejší, ale rozhodně né tolik, jak většina Androidů. IE ale neuvěřitelně hnusně vykresluje text. Při odzoomování běžné stránky (malý text) je stránka na iPhone většinou čitelná, ale na Windows je vidět jen zrnění.

Komentáře nejsou povoleny.