Nové disky WD My Passport Studio a My Passport for Mac

Společnost Western Digital dnes uvedla svoji nejnovější generaci přenosných disků řady My Passport , které jsou speciálně navrženy pro používání s počítači Mac a aplikací AppleTime Machine. Tyto externí disky přinášejí elegantní design inspirovaný světem počítačů Mac a nové možnosti pro vysokou kapacitu ukládání dat, včetně výjimečného zabezpečení pro dnešní aktivní životní styl.

Pevný disk  My Passport Studio se pyšní celokovovým vzhledem a výkonem, který vyžaduje dnešní náročný uživatel počítačů Mac. Disk může sloužit jako ideální společník fotografů na cestách, kameramanů, grafiků a dalších kreativních pracovníků, kteří produkují, sdílí a využívají denně masivní množství digitálních dat. My Passport Studio nabízí kapacitu až 1 TB a zdvojenou možnost připojení pomocí dvou portů FireWire 800 a jednoho portu USB 2.0. Duální porty FireWire poskytují zuřivě rychlé načítání dat a přenosovou rychlost a zároveň dovolují uživatelům současně připojit další disky či periferní zařízení jako jsou např. HD kamery.  My Passport Studio také poskytuje ochranu disku šifrováním a heslem. Zcela nový, kovový design poskytuje důvěryhodný pocit na dotek a ochranu před poškrábáním.

Pevný disk My Passport for Mac je chráněn stylovým, tenkým a přesto odolným pouzdrem. Je navržen pro všechny uživatele počítačů Mac, kteří potřebují vysokou kapacit pro ukládání dat v kompaktním a odlehčeném designu. My Passport for Mac je k dostání v kapacitách až 1 TB, a zůstává oblíbeným diskem mezi studenty a ostatními uživateli počítačů Mac, jejichž pracovní prostředí může zahrnovat i náročné cestování, outdoorové aktivity či nehostinná místa.

Počítače MacBooka MacBook Air poskytují menší interní úložnou kapacitu a externí disk My Passport for Mac tak může sloužit jako snadno dostupné a spolehlivé úložiště a místo pro zálohování hudby, video souborů, fotografií a dalšího digitálního obsahu.

Pohodlné napájení pomocí rozhraní USB 2.0 umožňuje uživatelům rychlé propojení disku s počítačem MacBook nebo MacBook Air bez požadavků na další kabely a prvky externího napájení.

“Ať už jste členem komunity kreativních umělců či jen jednoduše používáte svůj Mac pro vychutnání si svého digitálního světa, u přenosných disků My Passport Studio a My Passport for Mac najdete ideální řešení přenosného úložiště o vysoké kapacitě,” říká Jim Welsh, výkonný viceprezident a generální manažer pro značkové produkty WD a spotřební elektroniku. “Uvědomujeme si hodnotu, kterou uživatelé přisuzují svému digitálnímu obsahu, a proto do všech našich disků promítáme náročné požadavky na odolnost, bezpečnost a dlouhodobou spolehlivost.“

Externí disky My Passport Studio a My Passport for Mac jsou k dostání u vybraných prodejců.

16 komentářů: „Nové disky WD My Passport Studio a My Passport for Mac

  • avatar
    08. 10. 2011 (17:37)
    Trvalý odkaz

    Nic proti tiskové zprávě, člověk se leccos dozví, ale: 
    – kde je thunderbolt port
    – co je to za podivné odkazy směřující na windows live? :-]

  • avatar
    08. 10. 2011 (19:33)
    Trvalý odkaz

    Nejak jsem moc nepochopil rozdil, mezi temi dvema disky.

    Nicmene by me zajimalo, jak nastavit iTunes a iPhoto, aby se hudba a obrazky ukladaly primo na tento disk? Jde to nejak?

    • avatar
      09. 10. 2011 (09:53)
      Trvalý odkaz

      Jak píše Vláďa Janeček, jde to docela jednoduše a bez problémů to funguje. Na iPhoto to takto už nejméně rok používám. A rozdíl by měl být snad jenom ve FireWire, který má jen verze Studio. Pokud máte málo USBček a volný FireWire, hodí se to.

  • avatar
    09. 10. 2011 (09:55)
    Trvalý odkaz

    Koukám, že z nové verze opět zmizel e-inkový displej. Žádná škoda. :-)

  • avatar
    09. 10. 2011 (13:29)
    Trvalý odkaz

    nevíte prosím někdo jak přesunout knihovnu imovie nebo final cut? zkousel jsem snad vse a doted s tim mam problemy… Mam totiz jako hl. disk SSD 128GB a na nej se me toho moc z videa nevejde…

    Dekuju za snahu pomoci…

    • avatar
      09. 10. 2011 (16:36)
      Trvalý odkaz

      Jednoduše – prostě jen adresáře s nimi přesunete do kožene externího disku (ten musí být pochopitelně naformátován jako HFS+). Po spuštění iMovie nebo FCPX si je automaticky indexuje…

      • avatar
        09. 10. 2011 (17:12)
        Trvalý odkaz

        jde to i na jiny externi disk? nebo je tento necim jiny?

        • avatar
          09. 10. 2011 (17:18)
          Trvalý odkaz

          Jakýkoli externí disk s HFS+. Tyto jsou „jiné“ právě tím, že jsou již pro Mac předformátovány…

          • avatar
            10. 10. 2011 (19:52)
            Trvalý odkaz

            a zkousel jste to? Ted jsem zkousel z me slozky „filmy“ presunout vsechny tyto slozky (iMovie Camera Archives, iMovie Events, iMovie Original Movies, iMovie Projects) ktere si imovie vytvoril… bohuzel po presunuti neni v imovie zadny projekt ani video.

        • avatar
          09. 10. 2011 (17:18)
          Trvalý odkaz

          Jakýkoli externí disk s HFS+. Tyto jsou „jiné“ právě tím, že jsou již pro Mac předformátovány…

  • avatar
    10. 10. 2011 (15:18)
    Trvalý odkaz

    Kde jsou k sehnání? Nenalezl jsem prodejce který by je měl v nabídce.

  • avatar
    20. 10. 2011 (18:49)
    Trvalý odkaz

    Tak co, už jste je někdo, někde objevili? Stále jsem nenašel e-shop, kde by byly k sehnání nebo alespoň informace kdy budou.

    • avatar
      20. 10. 2011 (19:00)
      Trvalý odkaz

      Je to novinka, eshopy jej ještě nemají – jediný kus široko daleko máme v redakci na testování, těšte se již brzy na recenzi….

      • avatar
        23. 10. 2011 (17:13)
        Trvalý odkaz

        Díky, ovšem jak vidím co se momentálně děje s cenami pevných disků, nejsem si jistý zda ho koupím. Dát za něj cca 5 000 Kč se mi nechce, to raději počkám až to opět spadne zpět.  

Komentáře nejsou povoleny.