Apple plánuje přinést iMessage i na Mac OS X

Nová komunikační služba iMessage představená coby součásti iOS 5 brzy přistane také ve stolních počítačích.

Obdobně, jako v případě videotelefonní služby FaceTime rozšířil Apple její podporu také na stolní počítače, plánuje jablečná společnost postupovat také v případě služby iMessage. Podle zdrojů serveru 9to5mac.com na nich již Apple usilovně pracuje.

[HTML1]
Poznámka: toto video nepochází od Apple, jde jen o ztvárnění možného využití takové aplikace. 

Vzhledem k tomu, že je systém iMessage velmi dobře funkční i na „nemobilním“ přehrávači iPod touch, nestojí jeho nasazení na stolní počítače nic v cestě. Možnost zdarma komunikovat se svými přáteli přímo z počítače tak vypadá velmi zajímavě. Právě práce na této aplikaci je prý důvodem, proč není iMessage podporován v aktuální iChatu, přestože část jeho funkcionality již do něj implementována byla.

Společně s přípravou této funkce prý Apple pracuje také na přestavení funkce AirPlay Mirror, která umí zrcadlit obsah obrazovky iPadu nebo iPhonu na televizi, také pro stolní operační systém Mac OS X.

5 komentářů: „Apple plánuje přinést iMessage i na Mac OS X

  • avatar
    31. 10. 2011 (09:09)
    Trvalý odkaz

    hezke by to bylo jako widget… skypu,ichatu,icq uz je nejak moc :)

  • avatar
    31. 10. 2011 (11:47)
    Trvalý odkaz

    Si osobne myslim, ze ichat zariznou, ja s ni uplne spokojeny nejsem, nejde mi tam treba vyhledavat fulltextove, vim ze se to ma asi delat pres Spotlight, ale stejnak bych to rad v aplikaci..

    Jinak se na iMessager uz tesim, jen me trochu desi to propojeni Apple ID pri prichozi zprave se mi rozezni zaraz iPhone, iPad a Mac, coz bude pekna zvonkohra, ale kdyz by se to synchronizovalo, tak by to mohlo byt fajn.. 

  • avatar
    31. 10. 2011 (14:52)
    Trvalý odkaz

    Spíš by se mi líbily reminders (připomínky) na macu

Komentáře nejsou povoleny.