Akcie Apple od odchodu Jobse trhají rekordy

Někteří komentátoři spojovali odchod Jobse z křesla generálního ředitele s katastrofou takřka nevyhnutelnou. Zatím to tak ale nevypadá.

Na tuto skutečnost upozornil ve svém článku server the Mac Observer: od odchodu Steve Jobse z pozice generálního ředitele a jeho nahrazení Timem Cookem neuplynul ještě ani měsíc a hodnota akcií společnosti nadále stoupá a v těchto dnech dokonce překonala hranici nejvyšší hodnoty v historii (410 dolarů) z konce července letošního roku. Hodnota jedné akcie je aktuálně na hodnota 412,46 amerických dolarů za akcii. Za tímto nárůstem ze včerejšího dne může být jistě také otevření on-line obchodů Apple Store také v dalších čtyřech zemích včetně České republiky.

Pokud se zaměříme na procentuální nárůst, pak od doby odchodu S. Jobse vzrostla cena akcií o více než sedm procent. To ukazuje na důvěru investorů v Apple i přes stávající změny ve vedení, což pro nás není ničím překvapivým.

3 komentáře: „Akcie Apple od odchodu Jobse trhají rekordy

  • avatar
    20. 09. 2011 (07:51)
    Trvalý odkaz

    Hmmmm a vy myslíte, že je to dobře? Já se ptám, nerejpám. Jen mi to jako laikovi přijde až strašidelný.

  • avatar
    20. 09. 2011 (09:01)
    Trvalý odkaz

    vyzera to, ze nalada na rast pojde hore. lebo vsak sa roztaca nove kolo krizy a comu verit, ak nie maloobchodnym predajcom, ktorych spotrebitelia miluju.
    kam to pojde nikto nevie, lebo vsak raz to padne dole, ako ceny nehnutelnosti pred dvoma rokmi :)
    lebo apple nevyplaca dividendy, cize iny dovod na kupu nez dalsi rast nie je

  • avatar
    20. 09. 2011 (22:03)
    Trvalý odkaz

    Krásně bulvárně zavádějící titulek, který lze interpretovat v tom smyslu, že: „poté, co odešel S. Jobs, začalo se Apple konečně dařit…“

Komentáře nejsou povoleny.