Připojte libovolnou grafickou kartu přes Thunderbolt

S příchodem nového rozhraní Thunderbolt přichází také nové příslušenství, které slibuje zajímavé možnosti.

Zajímavým produktem je ViDock: připravovaný externí dock, do kterého můžete připojit jakoukoli externí grafickou kartou s rozhraním PCI Express a tu připojit například k MacBooku Air nebo Macu mini. To vše samozřejmě přes rozhraní Thunderbolt.

ViDock vyvíjí společnost VillageTronic a dostupný prototyp má tvar bohatě perforovaného kovového boxu osazeného slotem typu PCI Express. Do něj můžete vložit například výkonnou grafickou kartu, kterou prostřednictvím Thunderbolt portu připojíte ke svému počítači. To však není vše: k dispozici budou také vyšší verze ViDocku, která mimo dalšího PCI Express slotu (můžete tak do jednoho boxu osadit dvě grafické karty) navíc nabídne také další USB porty, další síťovou kartu i čtečku paměťových karet.

VillageTronic ještě cenu za model s Thunderbolt rozhraním nestanovil, u stávají verze s připojení prostřednictvím ExpressCard pohybuje se dle verze od 199 dolarů (přibližně 3 500 Kč) do 279 dolarů (přibližně 5 000 Kč). Nebude však jediným podobným kouskem na trhu, protože vývojem podobných rozšířujících boxů se chlubí také jiní výrobci.

4 komentáře: „Připojte libovolnou grafickou kartu přes Thunderbolt

  • avatar
    02. 08. 2011 (14:44)
    Trvalý odkaz

    Jen takové malé rýpnutí ;-) Nemáze na mysli náhodou interní grafiku? Pokud se dívám na obrázky, tak jde o klasickou PC PCIe kartu, takže podle mne je to interní GK 8-)

    • avatar
      03. 08. 2011 (15:48)
      Trvalý odkaz

      Myslím, že jako externí je myšleno, že není na základní desce, tedy dedikovaná.

  • avatar
    02. 08. 2011 (21:23)
    Trvalý odkaz

    Dúfam že niekto príde aj z verziou pre montáž do racku

  • avatar
    06. 07. 2012 (19:38)
    Trvalý odkaz

    Co takhle nějaký link kde by se v eu dalo sehnat. Popřípadě link na test vikonosti, osobně mám mac mini 2011 s grafikou jen v procesoru tak o teto moznosti uvažuji, ale bojím se zda li to nejsou jen vyhozene peníze :/

Komentáře nejsou povoleny.