Podívejte se na přednášky z Applefóra 2010 online

Nestihli jste se podívat na loňské Applefórum 2010 a přesto vás zajímají přednášky, které zde byly předneseny? Nebo si chcete připomenout přednášku, která vás zaujala? Máte možnost, jsou online.

Všechny přednášky na Applefóru natáčel Karel Šebela, kterého můžete znát z projektu Cink.tv nebo praktických videonávodů ze série Jak na Apple. Applefórum pořádal magazín MůjMac.cz, SuperApple.cz byl jedním z mediálních partnerů. Uvařte si kávu a pojďte si je prohlédnout.

Jak z fotek a videa udělat super show (Petr Mára)

Vracíte se ze super akce, máte spoustu fotografií a nějaké to video, a co dál? V praxi si na konkrétním projektu ukážeme, jak snadno zpracovat materiál pomocí iPhoto a iMovie tak, aby výsledkem byla skvělá show, kterou můžete snadno přes iWeb opublikovat jako webovou stránku nebo třeba nahrát na YouTube.

[HTML1]

Muzika, i když nejste profesionální hudebník (Kakaxa)

GarageBand otevřel svět hudby i „nehudebníkům“. Přijměte pozvání na nevázané, veselé a tvůrčí jammování, při kterém vytvoříme něco příjemného pro vaše ouška. Pojďte skládat muziku se mnou.

[HTML2]

Jak snadno prezentovat své fotky (Honza Březina)

Vrátíte se z fotografování a na paměťové kartě je několik set fotografií v RAW formátu. V praxi si ukážeme, jak během jediné hodiny tyto fotky roztřídit, zpracovat, vytvořit z nich webovou galerii, prezentaci a ještě si je nahrát do iPadu. To vše rychle, snadno a na Macu.

[HTML3]

Applista na cestách (Martin Lér)

V praxi si předvedeme, že mobilní datové služby lze se správným vybavením snadno používat i na Macu – ať to jsou datové modemy nebo iPhone. A také si ukážeme, jak využívat iPhone s Macem naplno, včetně propojení na služby Me.com.

[HTML4]

Video jak od profíka (Vláďa Janeček)

I v poměrně jednoduchých domácích podmínkách jde natočit a zpracovat velmi dobře vypadající video jak od profíka. V praxi si ukážeme celý postup od záznamu, přes střih, post-processing až po finální export videa.

[HTML5]

2 komentáře: „Podívejte se na přednášky z Applefóra 2010 online

  • avatar
    22. 11. 2010 (16:37)
    Trvalý odkaz

    Dobrý den,

    – chtěl bych Vám poděkovat za tyto videa (zpracování, upload atd.). Na Applefórum jsem se chystal, bohužel jsem měl Maca až o týden později. Přiznám se, že v pátek sem celé odpoledne seděl a poctivě zkouknul 4 videa, vynechal jsem jen GarageBand ;). Hltal jsem je a každé mi dalo minimálně jednu zajímavou a drahocenou informaci.

    – pobavila mě také poznámka o O2 internetu a jejich přístupu k Apple. Přesně stejné komplikace jsem řešil celý 1měsíc, kdy mi prostě nikdo nedokázal popravdě poradit, jak je to s připojením.

    – díky za Vaší práci, minimálně jednomu začátečníkovi hodně pomáháte!!

  • avatar
    20. 07. 2011 (04:35)
    Trvalý odkaz

    Pekne prednasky len skoda ze ste nenahravali prednasky priamo v Macoch cez nejaky program takto cez projektor som zmuril kde co klikate :-)

    dodo

Komentáře nejsou povoleny.