Žádost Samsungu o přístup k tajným prototypům je pokus o obtěžování, říká Apple

Apple zareagoval na nedávný požadavek Samsungu, aby mu Apple ukázal připravované prototypy iPhonu 4 a iPadu 3. O této kauze jsme již dříve informovali.

Ke konci měsíce května se Samsung pokusil dovést aktuální spor s Applem na samou hranici tím, že požadoval, aby mu Apple poskytl k testování vzorky připravovaných produktů. Především šlo Samsungu o nový iPhone 5 a iPad 3. Svůj požadavek Samsung omlouval tvrzením, že prozkoumáním prototypů se chce vyhnout použití patentovaných technologií  a případným sporům o jejich využití kdykoli v budoucnu. Ale abychom byli spravedliví: tento požadavek ze strany Samsungu přišel až poté, co Apple požadoval totéž: tedy přístup k doposud vyvíjeným produktům Samungu.

Na webu FOSS Patents nyní nacházíme informaci o reakci společnosti Apple na tento požadavek. Ten je jednoduše shrnut jako „nevhodný pokus o obtěžování“ společnosti Apple, navíc prý požadavek přístupu k přísně utajovanému hardwaru nemá žádnou relevanci se sporem proti společnosti Samsung.

Samsungu tento týden v pátek vyprší termín, do kterého musí dle soudního rozhodnutí poskytnout Applu vlastní vývojové vzorky.

Jeden myslel na “Žádost Samsungu o přístup k tajným prototypům je pokus o obtěžování, říká Apple

Komentáře nejsou povoleny.