Všechna videa od Apple najdete v YouToube kanálu

Někoho možná překvapí, že svůj oficiální kanál má na YouTube také Apple. A videa v něm jsou kvalitnější, než v iTunes Store nebo na Apple TV.

Všechna oficiální videa Apple, počínaje produktovými reklamami až po záznamy představování nových produktů konče, najdete přímo na YouTube v oficiálním kanále společnosti Apple. Všechna videa jsou zde k dispozici v rozlišení nejvíce 1080p, tedy nejvyšší HD kvalitě. Což je vyšší kvalita, než jsou si můžete vychutnat přímo v iTunes Store nebo na Apple TV, které nabízejí nejvyšší rozlišení 720p.

Zcela paradoxně tak nejlepším způsobem, jak si na velké televizi vychutnat Apple videa v nejvyšší kvalitě je použít přehrávač s plným HD výstupem a podporou YouTube, než vsadit zcela na Apple řešení. Stejně dobře lze využít také HTPC řešení, jako v tomto případě starého Maca mini s nadstavbou XBMC.

[HTML1]

YouTube kanál Apple je však praktický také z jiných důvodů, než je honba za nejvyšší kvalitou. Vzhledem k napojení na celý ekosystém YouTube můžete tak odebírat nová videa z kanálu, snadno videa sdílet jak na sociálních sítích, tak na vlastních blozích – tedy něco, co s využitím čistě Apple řešení nebylo jednoduše proveditelné.

Dobrý krok, Apple!