RackMac: dejte si dva Macy mini do 1U pozice

Pokud nechcete nechat své Macy mini jen tak povalovat v racku na poličce, pořiďte si RackMac.

Příslušenství RackMac mini od společnosti Sonnet je vyrobené z kovu a dovolí vám nainstalovat dva počítače z aktuální řady Mac mini do standardní 1U pozice. Zařízení je určeno jak pro serverovou verzi Macu mini, tak i pro klasickou desktopovou: obsahuje totiž průřez pro průchod optického media do mechaniky.

Počítače jsou na svém místě drženy tlumící pěnovou hmotou, tudíž nedochází k přenosu žádných vibrací. Výrobce myslel i na chlazení a v přední části ponechal otvory pro nasávání chladicího vzduchu a jeho odvod do zadní části skříně. Zajímavě je řešeno zapínání – prostřednictvím pákového mechanismu je zapínací tlačítko na přední stěně přivedeno na zapínací tlačítko v zadní části Maca mini. Od každého z počítačů lze navíc vyvést na čelní stranu jeden USB port, průchozí zůstává také čidlo infračerveného ovládání.

RackMac zařízení se mohou štosovat na sebe, do klasického stojanové racku tak můžete umístit celkem  36 počítačů Mac mini. Cena kompletního řešení Sonnet RackMac je 169,95 dolarů (přibližně 3 050 korun).