Čtvrt roku stotisícoví aneb díky za dárek k výročí

V lednu vstoupil SuperApple.cz do třetího roku své existence a současně s přelomem roku oslavil dvouleté výročí.

Děkuji vám všem.

Jen díky vám jsme tady a píšeme pro vás. Jen díky vám máme spoustu chuti do další práci a jen díky vám již tři měsíce po sobě evidujeme návštěvnost přesahující sto tisíc unikátních návštěvníků měsíčně – konkrétně například za leden to bylo krásných 115 000 unikátů.

Radost nám dělají také čtenářské blogy (průměrná návštěvnost 35 000 unikátních návštěvníků měsíčně) i aplikační katalog aplikace.SuperApple.cz, na které pravidelně chodí více než 19 000 unikátů (což vzhledem k tomu, že jde o hobby projekt pro komunitu bez větších ambicí není špatné číslo).

Věříme tedy, že nové magazínové zacílení webu, na které jsme přešli již před třemi měsíci, vám vyhovuje více, než původní blogové zaměření především na novinky a rumory. Řekli jsme si, že s našimi kontakty a zkušenostmi budeme raději tvořit magazínový obsah s přidanou hodnotou a zpravodajství přenecháme webům a blogům, které je dělají dobře a rádi – ať již se jedná o naše vlastní bloggery, nebo o ty známější: MůjMac, Jablíčkáře, LSA, Jablíčka a spoustu dalších, na které jsem zapomněl.

Pokud vás tedy zajímají ty nejaktuálnější drby a dohady, určitě mezi nimi najdete svůj nejoblíbenější. My pro vás budeme mezitím připravovat složitější témata, propracované návody a testy, pohledy do minulosti i zajímavé analýzy. A samozřejmě oficiální novinky se zde dozvíte také – a často jako první.

Jako malou ochutnávku, co pro vás chystáme na první pololetí tohoto roku, bych mohl zmínit dokončovanou knihu s pracovním názvem 505 Rad a tipů pro Mac OS X, ve které najdete původní tipy, které nebyly publikovány ani zde na webu, ani nikde jinde. Ve spolupráci se školami pak připravujeme velký reportážní seriál Mac ve školách, jehož první díl přijde na řadu již v únoru. A již dříve naznačený projekt tištěného Apple čtvrtletníku již dostává také reálné obrysy a nulté ukázkové číslo přijde (doufám) již brzy. A víte co? Řekněte nám, jak by se podle vás měl jmenovat!

Mimo blogů samotných jsme se rozhodli pomoci také zajímavým projektům, které mají budoucnost – jedním z nich je například Fanklub Apple – zajímavý projekt party mladých lidí, který má zajímavý potenciál i přesto, že má před sebou ještě kus cesty. Ale již na začátku vypadají některé jejich aktivity opravdu slibně.

Takže mi ještě jednou dovolte poděkovat vám za váš zájem a přízeň a našim sponzorům – z nichž všichni mají něco společného s Applem – za jejich podporu. Bez nich i bez vás bychom tu nebyli. Díky!