Z obchodu Mac App Store bylo za první den staženo přes jeden milion aplikací

Obchodu Mac App Store se daří, jen za první den bylo jeho prostřednictvím stažen jeden milion aplikací.

[Tisková zpráva] Společnost Apple oznámila, že z obchodu Mac App Store bylo za první den staženo více než jeden milion aplikací. Obchod Mac App Store nabízí více než 1 000 bezplatných i placených aplikací a přenáší revoluční zkušenosti s obchodem App Store do operačního systému Mac, což znamená, že nyní můžete vyhledat skvělé nové aplikace, zaplatit je prostřednictvím svého účtu iTunes, stáhnout je a nainstalovat v jediném kroku.

„Jsme ohromeni, že Mac App Store přitáhl tak neuvěřitelnou pozornost,“ řekl Steve Jobs, generální ředitel společnosti Apple. „Vývojáři si dali s naplněním obchodu aplikacemi velkou práci a uživatelům se líbí, jak je Mac App Store jednoduchý a zábavný.“

Mac App Store nabízí aplikace v kategoriích, jako je vzdělání, hry, grafika a design, životní styl, produktivita práce, nástroje a další. Uživatelé mohou procházet nové i osvědčené aplikace, zjistit, které jsou nejžádanější, podívat se na oblíbené aplikace zaměstnanců, prohledávat kategorie, prohlédnout si žebříček nejpopulárnějších placených i bezplatných aplikací a číst si hodnocení a recenze zákazníků. Obchod Mac App Store je dostupný uživatelům systému Snow Leopard prostřednictvím aktualizace softwaru jako součást verze Mac OS X v10.6.6.

Vývojáři aplikací pro počítače Mac si stanovují ceny svých aplikací, připadne jim 70 procent z tržeb, neplatí poplatky za bezplatné aplikace a nemusejí platit hostování, marketing ani poplatky za kreditní karty. Chcete-li se dozvědět více o vývoji pro obchod Mac App Store, navštivte stránku developer.apple.com/programs/mac.