Microsoft představil multidotykovou myš bez tlačítek, odkud to jen známe?

Microsoft na veletrhu CES představil svou novou myš – označuje ji za revoluční a od dosavadních firemních myší se odlišuje především tím, že místo tlačítek má multidotkovou plochu.

Nová myš se jmenuje Touch Mouse a přináší uživatelům Windows 7 to, co si na Macu můžeme vychutnávat již nějaký ten pátek: multidotyková gesta. Myš nemá žádná fyzická tlačítka, na ploše tak podporuje klasické kliknutí i skrolování a rozpozná až tři prsty. O snímání pohybu se na spodní straně stará technologie BlueTrack s modrou diodou.

Novinka Touch Mouse rozeznává tři druhy akcí podle počtu aktivních prstů:

  • Jedním prstem mohou uživatelé vykonávat všechny funkce, na které jsou zvyklí u své současné myši – vedle klasického kliknutí také rolování v dokumentech, pohyb do stran nebo načtení předchozí stránky v internetovém prohlížeči.
  • Pohyb dvou prstů se stará o maximalizaci nebo minimalizaci oken, jejich přemisťování a aktivování.
  • Tři prsty jsou určeny k orientaci na pracovní ploše spuštěním funkce Instant Viewer nebo zobrazením plochy (minimalizací všech oken.)

Nová Microsoft Touch Mouse by měla být v České republice dostupná v červnu letošního roku za odhadovanou maloobchodní cenu 1 990 Kč. Na produkt se vztahuje tříletá celosvětová záruka.

Teď již zbývá jen čekat na to, až multidotykovou myš začne vyrábět i Genius…