iHome iP41: povedený otočný dock pro iPhone s hodinami, budíkem i reproduktorem (Zkušenosti)

Představte si zařízení, které promění váš iPhone nebo iPod v budík s překvapivě silným zvukem a který díky své zajímavé konstrukci usnadní také sledování filmů před spaním. Přesně takový je testovaný iHome iP41.

Produkt vás zaujme hned na první pohled masivní věží reproduktoru, v jejíž spodní části najdete tmavé sklíčko se stříbrným okrajem. Teprve po spuštění poznáte, že jde o ukrytí přehledného, modře podsvíceného inverzního displeje. Na vrcholu věže najdete základní ovládací tlačítka. V nižší části stojánku najdete univerzální dock, do kterého nacvaknete příslušnou redukci odpovídající vašeho iOS zařízení a teprve poté jej zasunete. Mimo toho zde najdete velké s snadno nahmátnutelné tlačítko pro ukončení buzení a tlačítko pro uspání zařízení.

Tento stojánek je zajímavý především tím, že jej můžete snadno otočit o devadesát stupňů a tak změnit zobrazení displeje z polohy na výšku do polohy na šířku. Vše je k tomuto přizpůsobeno a při otočení se otočí také zobrazení na displeji samotného stojánku. iOS zařízení je ve svém uchycení fixováno dostatečně, jak iPhone, tak i iPod touch držely bez problémů.

Na zadní stěně najdete kromě tlačítka pro nastavení hodin také linkový výstup a přepínač pro zapnutí systému EXB Sound Enhancement. Tato funkce zvýrazní basy velmi výrazně – často až o tolik, že ji u většiny reprodukcí raději vypnete. Tím chci jinými slovy říci, že zvuk je dostatečně vykreslen včetně basové složky i bez zapnutí této funkce, hlasitost reprodukce je vzhledem k velikosti zařízení až překvapivá, i když při maximální úrovni již poznáte mírné zkreslení.

Osobně jsem si velmi zvykl na možnost přetáčení. Bylo praktické mít iHome iP41 položen na nočním stolku vedle postele, večer do něj vložit iPhone, otočit na bok a pustit si před spaním zajímavý film nebo nový díl oblíbeného seriálu. Po jeho skončení jen překlopit do svislé polohy (to aby se mi ráno lépe hledalo Snooze tlačítko) a usnout. A ráno být vzbuzen bez ohledu na rozmary budíku v iPhonu a mít telefon plně nabitý pro nový den.

Modře podsvícený inverzní ukazuje aktuální čas digitálními číslicemi a pomocí malých piktogramů také aktivaci budíku a připojený iPhone nebo iPod. Při otočení se otočí také zobrazení displeje. Při změně úrovně hlasitosti se zobrazení změní, číselně je vyjádřena hodnota aktuální úrovně.

iHome iP41 je produkt, který při testu zaujal. Do testu jej zapůjčila společnost eD’system Czech, která jej nabízí za cenu 2 371 korun.

Mimo tohoto produktu jsme v redakci otestovali také další z produktů značky iHome, o poznání větší reproduktorovou soupravu iHome iP1. Na zkušenosti s ní se můžete těšit v následujících dnech.

2 komentáře: „iHome iP41: povedený otočný dock pro iPhone s hodinami, budíkem i reproduktorem (Zkušenosti)

  • avatar
    05. 01. 2011 (13:52)
    Trvalý odkaz

    A nemusí být v době kdy je k tomuto zařízení připojen v Airplane modu? Vím, že u některých dřívějších modelů to tak bylo, což mě od koupě vždy odrazovalo…

Komentáře nejsou povoleny.