Parallels zadupal VMWare do země, zvítězil v 92 % případů

Virtualizační nástroj VMWare Fusion byl vždy za konkurenčním řešením od Parallels o něco pozadu: přišel téměř o rok později, Parallels podporoval o pořádný kus dříve akcelerované 3D rozhraní a mnoho dalšího. Parallels se svým aktuálním produktem Parallels Desktop 6 opět Fusionu o generaci uskočil.

V aktuálním vydání renomovaného magazínu MacTech budete moci najít komplexní srovnávací test obou nástrojů, tedy Parallels Desktop 6 ve verzi 6.0.11828.615184 a VMWare Fusion 3.1.1. Náročné testy zahrnovaly jak syntetické benchmarky, tak i běžné uživatelské úkony.

A výsledky? Podle očekávání: v hlavním textu srovnávající komplexní rychlost ve všech oblastech zvítězil Parallels v 84 % testů, v 6 % uhrál remízu, zatímco Fusion byl lepší pouze v 10 % testů.

Podobný poměr je také testu 3D grafického výkonu: Parallels zvítězil s poměrem 92 %, ve dvou procentech uhrál remízu. Fusion to pak Parallels Desktopu natřel v šesti procentech.

V testech se pak objevily další zajímavosti: například pod Fusionem nebylo možné dokončit 3DMark06m zatímco v Parallels Desktopu ano.

Pokud tedy chtějí ve VMWare výrazněji uspět na trhu, musí na nové verzi Fusionu pořádně zapracovat, protože konkurence je již o kus dál.

Zdroj: MacTech