Obchod Mac App Store společnosti Apple otevře 6. ledna

Společnost Apple dnes oznámila, že obchod Mac App Store zahájí prodej ve čtvrtek 6. ledna. Mac App Store přenese revoluční zkušenosti s obchodem App Store do operačního systému Mac OS X, což znamená, že objevování, instalace a aktualizace aplikací pro Mac se zjednoduší tak, jako nikdy předtím. Obchod Mac App Store bude ke dni otevření dostupný v 90 zemích a nabídne placené i bezplatné aplikace v kategoriích, jako je vzdělání, hry, grafika a design, životní styl, produktivita práce a nástroje.

„App Store přinesl revoluci do mobilních aplikací,“ řekl Steve Jobs, generální ředitel společnosti Apple. „Doufáme, že se nám totéž podaří i s počítačovými aplikacemi a hledání a nakupování těchto aplikací bude díky obchodu Mac App Store snadné a zábavné. Už se nemůžeme dočkat, až ho 6. ledna spustíme.“

V obchodě Mac App Store můžete procházet nové i osvědčené aplikace, zjistit, které jsou nejžádanější, podívat se na oblíbené aplikace zaměstnanců, prohledávat kategorie a číst si hodnocení a recenze zákazníků. Stejně jako v přístrojích iPhone, iPod touch a iPad můžete i zde koupit, stáhnout a nainstalovat aplikace jediným kliknutím a okamžitě je začít používat. Zakoupené aplikace mohou běžet ve všech vašich osobních počítačích Mac a aktualizace získáte přímo přes Mac App Store, takže udržování aplikací v aktuálním stavu bude snadné. Obchod Mac App Store je dostupný uživatelům systému Mac OS X Snow Leopard® k bezplatnému stažení pomocí funkce Aktualizace softwaru.

Vývojáři aplikací pro počítače Mac si stanovují ceny svých aplikací, připadne jim 70 procent z tržeb, neplatí poplatky za bezplatné aplikace a nemusejí platit hostování, marketing ani poplatky za kreditní karty. Chcete-li se dozvědět více o vývoji pro obchod Mac App Store, navštivte stránku developer.apple.com/programs/mac.