Nové MacBooky Air dostaly update EFI firmwaru, který opravuje nepříjemné problémy

Nyní jistě zpozorněl každý z majitelů nových MacBooků Air, ať již menšího jedenáctipalcového nebo většího třináctipalcového modelu. Moc dobře totiž znají stav, kdy po otevření displeje jejich nový počítač zůstane s černým displejem a nebo se pro jistotu vůbec neprobudí. To u stroje, jehož hlavní výhodou má být okamžité probuzení, nepotěší.

Právě vydaný update EFI firmwaru slibuje tento problém vyřešit, proto byste neměli váhat, spustit Aktualizaci systému (Software Update) a zmíněný update stáhnout. Jeho číselné označení je 2.0 a jeho velikost je 2,3 MB.

Pro úspěšné provedení updatu musíte mít svůj stroj připojen k napájení a po restartu jej nevypínejte – uvidíte totiž déle než je obvyklé šedou obrazovku, na které teprve po nějaké době naskočí posuvný ukazatel lidově zvaný „teploměr“, který vás bude informovat o probíhajícím updatu firmwaru. Po jeho dokončení se počítač sám restartuje a naběhne jako obvykle.

Mějte prosím na paměti, že EFI firmware je základním programem vašeho Macu a při jeho poškození počítač již nenastartuje. Proto opravdu nejdříve připojte napájení a proces nijak nepřerušujte.

Toto je již druhý update tohoto počítače, první vydal Apple chvíli po uvedení těchto strojů na trh a opravoval problémy se zobrazováním grafických prvků.