Poslední aktualizace Apple opravuje chyby iPhoto ’11, fotky jsou v bezpečí (+ další aktualizace)

iPhoto ’11, které je součástí balíku iLife ’11 obsahovalo hned po uveřejnění několik chyb, z nich nejvýraznější byla občasná ztráta fotografií při konverzi knihovny do nového formátu. Nejnovější update slibuje nejen její opravu.

iPhoto ’11 (9.0.1)

Tento update, který do počítače nainstalujete prostřednictvím systémové služby Aktualizace softwaru, je velký 35,4 megabajtu a slibuje opravu chyby, která může ve vyjímečných případech způsobit ztrátu fotografií při upgradu knihovny z předchozí verze aplikace iPhoto.

Pokud tedy instalujete nový balík iLife ’11 do svého počítače, nainstalujte tento update dříve, než aplikaci iPhoto ’11 spustíte! Jedině tak budete v bezpečí před případnou ztrátou vašich fotek.

Ale i přesto Apple v dokumentaci upozorňuje, abyste nejdříve zazálohovali svou iPhoto fotoknihovnu. Uživatelé, kteří již upgrade udělali a o fotografie přišly, mají bohužel smůlu – update nedokáže napravit zpět způsobené problémy.

Logic Express 9.1.3

Nově vydaný update této aplikace je velký 139,68 zvyšuje stabilitu a kompatibilitu, zaměřuje se pak především na zvýšenou kompatibilitu s technologií Hyper-Threading podporovanou Intel procesory v novějších Macích.

Logic Pro 9.1.3

Také tato aplikace se dočkala updatu, opraveny jsou stejné věci, jako v případě aplikace Logic Express 9.1.3. Tento update je velký 193,01 MB.

Mac Pro EFI Firmware Update 1.5

Pokud používáte některý z aktuálních modelů Maců Pro, neměli byste přehlédnout tento update o velikosti 1,96 MB. Opravuje chyby v EFI firmwaru počítače, především problémy se zadáváním hesla při zapnutí počítače a chybu způsobující nefunkční výběr bootovacího média při připojení do sítě bez DHCP serveru.