Známe oficiální české ceny Microsoft Office 2011 pro Mac

Počátkem tohoto týdne vydal Microsoft anglickou tiskovou zprávu upřesňující okolnosti vydání finální verze kancelářského balíku Microsoft Office 2011 pro Mac. Nespokojili jsme se zde uvedenými informacemi pro americký trh a zjistili jsme oficiální české.

Kancelářský balík Microsoft Office 2011 pro Mac je v mnohém revoluční. Jedná se o první verzi, která se chová jako korektní systémová aplikace, jako první verze Microsoft Office pro Mac obsahuje kompletní kontrolu českého pravopisu a jako první přináší také plnohodnotný poštovní komunikátor Microsoft Outlook.

A abych nezapomněl: ovládání aplikací používá tzv. ribbon – dynamicky se měnící pruh s nástroji vhodnými pro právě prováděnou činnost. Někdo na něj nedá dopustit (já jej mám opravdu rád), někomu vadí. Pokud patříte mezi druhou skupinu, nemusíte pomlouvat Microsoft v diskusích, protože Ribbon lze snadno vypnout a místo nich povolat na obrazovku klasické plovoucí nástroje stejně, jako dříve.

Microsoft Office 2011 pro Mac se zaměřuje také na vylepšenou souborovou kompatibilitu s PC verzí stejného balíku. A z našich zkušeností s poslední betaverzí vyplývá, že se mu to skutečně daří a ve srovnání s utrpením, kterým byly předchozí Office 2008 pro Mac je nyní přenos dokumentů bez problémů.

Nový kancelářský balík Microsoft Office 2011 pro Mac bude k dispozici ve dvou verzích:

  • Office for Mac Home and Student 2011
    tato verze určená pro domácí použití a pro použití pro studium obsahuje programy Word, PowerPoint, Excel a Messenger
  • Office for Mac Home and Business 2011
    verze určená pro pokročilé uživatele a firemní použití obsahuje programy Word, PowerPoint, Excel, Messenger a Outlook (+ služby pro přístup ke službám SharePoint a Office Communicator)

Přejděme nyní k informacím týkající se našeho trhu. České zastoupení Microsoftu pro SuperApple.cz uvedlo, že start prodeje ja naplánován na konec října letošního roku a krabicové verze budou běžně k dispozici v české prodejní síti v průběhu listopadu. Bude se jednat o univerzální mezinárodní verzi, tedy že uživatelské prostředí nebude lokalizováno, kontrola českého pravopisu však v balíku zařazena bude.

Snaha zcela srovnat verze Office pro Maca a PC je zcela dobře patrná také s nastavené cenové politiky: Office 2011 pro Mac totiž bude stát stejně, jako srovnatelné edice Office 2010 pro PC. Konkrétně se můžete připravit na tyto ceny (jedná se o doporučené maloobchodní ceny, prodejci ale běžně prodávají za ceny o tisíc korun nižší):

  • Office for Mac Home and Student 2011 bude stát 3 390 Kč,
  • Office for Mac Home and Business 2011 bude stát 8 390 Kč.

59 komentářů: „Známe oficiální české ceny Microsoft Office 2011 pro Mac

Komentáře nejsou povoleny.