Stojánek pro iPhone/iPod/iPad za dvacku?

Myslíte si, že praktický mobilní stojánek pro iPhone, iPod nebo i iPad musí být drahou záležitostí a navíc nejsou nikde k dostání? Praktický stojánek můžete zakoupit v podstatě v každém elektru za pár desetikorun.

Vše začalo publikací článku Kam míří iPad aneb zatopí pořádně notebookům? a v něm zveřejněné této fotografie mého mobilního pracoviště:

Od té doby dostávám i několik emailů každý den s dotazem na stojánek, který používám. A než odepisovat každému zvlášť, rozhodl jsem se pro tento článek. Zajímá vás tedy, jak tento stojánek získat?

Jak na to

  1. Zajděte do nejbližšího elektra nebo supermarketu,
  2. zde si zakupte jednu miniDV kazetu pro videokamery v ceně mezi 20 – 60 korunami,
  3. kazetu a vnitřní papírovou výplň vyhoďte (nebo darujte někomu, kdo tuto kazetu využije),
  4. hle, zbude vám nádherný, praktický a lehký skládací stojánek!

[HTML1]

Pokud do stojánku chcete vkládat telefon nebo iPod na výšku, nemusíte provádět žádné další úpravy. Pokud jej chce použít pro vložení naležato (jako na horním snímku), bude nutné vypilovat do bočních plastů malé drážky. Pokud máte iPhone, stačí drážky tenké, uživatelé iPadu je musí udělat o něco širší – ostatně na videu natočeném iPodem nano jsou drážky dobře patrné.

Zkušenosti s tímto stojánkem mám velmi dobré, s iPodem touch je výborně stabilní a ve složeném stavu v tašce nepřekáží a váží jen pár gramů. Přijatelně stabilní je také s iPad v landscape režimu, na výšku se již překlápí dozadu. Vyzkoušejte jej, než investuje několik stovek do jiného stojánku.

Doplnění závěrem: toto řešení není mým nápadem, inspiraci na toto provedení mi před časem poskytnul Tomáš Holčík ze Živě.cz

12 komentářů: „Stojánek pro iPhone/iPod/iPad za dvacku?

Komentáře nejsou povoleny.