MiLi Power Pack & Power Skin: obaly na iPhone s baterií (Zkušenosti)

Používali jsme externí baterie MiLi určené pro mobilní telefony iPhone i multimediální přehrávač iPod touch. Jak se nám osvědčily v praktickém životě?

Pokud jste o externích bateriích MiLi Power Pack a Power Skin ještě neslyšeli, pak vás odkážu na naše představení těchto produktů (http://superiphone.cz/2010/04/mili-power-pack-power-skin-obaly-na-iphone-s-baterii-predstaveni/), které jsme připravili bezprostředně po příchodu těchto doplňků do naší redakce. Zde se budeme věnovat skutečně jen praktickým zkušenostem.

MiLi Power Pack

Protože v redakci jsou více v permanenci testovací iPody touch než iPhone, potrápili jsme více produkt MiLi Power Pack, který na rozdíl od svého sourozence dokáže pojmout také toto zařízení.

Plastové tělo se po vložení přístroje stane jeho součástí a obejme jej především okolo zadní stěny. Přesně pasuje na iPhone 3G/3GS a iPod touch první generace – tenčí iPod touch druhé a třetí generace trochu v konstrukci „vlaje“ a je vhodné jej trochu vypodložit. Jedná se zkrátka o daň za univerzálnost použití.

MiLi Power Pack se nabízí běžným mini USB konektorem ve spodní části (je průchozí a dovoluje zařízení vložené v Power Packu také bez problémů synchronizovat), probíhající nabíjení indikuje čtveřice modrých indikátorů: jakmile svítí všechny čtyři, je akumulátor dobit. Po odpojení od napájení můžete kdykoli zjistit přibližný stav akumulátoru stisknutím malého kruhového tlačítka ve střední části spodního panelu.

Vložené zařízení se začne nabíjet / napájet ihned po vložení do Power Packu. Praktický jsme na cestách shledali také běžný USB konektor vyvedený na spodní části, který tak umožní nabít MiLi Power Packem i jiné zařízení, než je iPhone nebo iPod.

Vnitřní baterie má kapacitu 2 000 mAh a v našem testu dokázal plně nabitý Power Pack dobít dva iPody touch vybité na 10 % kapacity. Pokud bychom dobíjeli zcela vybitý přístroj, dokázali bychom nabít pouze jeden na plnou kapacitu a druhý přibližně na hodnotu osmdesáti procent. To je velmi příjemná hodnota pro zařízení o hmotnosti osmdesáti gramů.

Pokud se svým zařízením často cestujete a nedostává se vám na cestách dostatek energie, je Mili Power Pack dobrou volbou. Cena tohoto doplňku je 1 949 korun.

MiLi Power Skin

Tento přístroj je trochu odlehčenou verzí předchozího. Je určen přímo pro iPhony řady 3G/3GS, iPod touch do něj vložit nelze. Je menší, tenčí a lehčí, vinou čeho je však osazen slabším akumulátorem o kapacitě 1 200 mAh. V testu tak dokázal Power Skin jednou nabít plně vybitý iPhone 3GS do úplného maxima.

Pokud MiLi Power Skin připnete k plně nabitému iPhonu, v podstatě tak zdvojnásobíte jeho výdrž. Na rozdíl od Power Packu je totiž Power Skin určený pro neustálé připojení k iPhonu, se kterým pomocí důmyslného uzamykacího mechanismu vytvoří jeden celek, jedno nové zařízení.

Za zvojnásobení výdrže však zaplatíte mírně vyšší hmotností a větší šířkou vašeho telefonu, nejedná se však o žádné přehnané hodnoty. Ve srovnání s běžně používanými typy kožených pouzder není šířka sestavy iPhone + MiLi Power Skin o nic silnější.

Power Skin nabízí pouze jediný konektor ve spodní části, a to typ mini USB. Jeho prostřednictvím lze zařízení dobíjet i synchronizovat s počítačem – nikdy tak nemusíte telefon z objetí baterie vysvobozovat.

Mili Power Sking je zařízení, které zkrátka ke svému telefonu jednou připojíte a zapomenete na něj – tedy samozřejmě za předpokladu, že se smíříte s mírným nárůstem hmotnosti a tloušťky. V praxi jsme po počátečním nezvyku neměli pocit, že bychom byli těmito skutečnostmi omezováni. Zakoupíte jej za 1 849 korun.

11 komentářů: „MiLi Power Pack & Power Skin: obaly na iPhone s baterií (Zkušenosti)

Komentáře nejsou povoleny.