iPhone & iPod & iPad novinky: 11. týden

Uplynulý týden byl velmi bohatý na události, které se v jablečném světě udály. Podívejte se na novinky ze světa multimediálních hraček od Apple, které v uplynulém týdnu stály za pozornost.

Matias Keyboard: klávesnice s dockem pro iPhone

Pokud dáváte přednost klasickým klávesnicím s pořádnými tlačítky s vysokým zdvihem, pak by vás mohla zaujmout klávesnice Matias USB 2.0 Keyboard. Nejenže je vybavena potisky speciálně pro počítače Apple, ale obsahuje také dock pro iPhone.

Tento dock je velmi prakticky umístěn mezi hlavní částí klávesnice a numerickým blokem přímo nad kurzorovými klávesami – tedy v místě, kde se většinou sdružují nepříliš praktické klávesy. Nyní zde můžete mít položen svůj iPhone, který můžete použít jako příruční webový prohlížeč nebo kalkulačku.

Číst celý článek >>

Poznáváme iPhone: ovládejte iPod a hudbu odkudkoli

iPhone i iPod touch neobsahují žádná hardwarová tlačítka, jejichž prostřednictvím by se snadno ovládalo přehrávání hudby. Jak tedy ovládat přehrávání, pokud se nacházíte v kterékoli jiné aplikaci?

Číst celý článek >>

Mrtvá baterie v iPadu? Žádný stres, dostanete nový iPad

S velmizajímavým řešením výměny mrtvé baterie v iPadu přišel Apple – pokud bude vaše baterie za hranicí své životnosti, Apple vám dá novou přímo v novém iPadu. Co to znamená pro Apple a co pro nás, zákazníky?

Pokud vám zemře baterie v MacBoocích, Apple vám ji za patřičný poplatek vymění v servisním středisku. Pokud vám ale stejným způsobem odejde baterie v iPadu, zaplatíte 99 dolarů (přibližně 1 800 Kč), odevzdáte starý iPad a Apple vám dá nejen novou baterii, ale i celý nový iPad. Jediné, co musíte udělat, je před odevzdáním iPadu zazálohovat jeho obsah, abyste jej poté mohli obnovit do nového zařízení.

Číst celý článek >>

Další aplikace pro vyhledávání MHD spojení

Aplikace pro vyhledávání spojení v MHD jsou podle všeho poslední dobou hodně IN. Je to samozřejmě proto, že současné internetové služby pro tento účel naprosto ignorují mobilní uživatele. Uživatelé iPhone Safari mají tu výhodu, že jejich prohlížeč zvládá to samé, co prohlížeče klasické, ale i přesto není vyhledávání příliš pohodlné.

Již delší dobu používal autor této webové aplikace vlastní formulář pro vyhledávání a uvažoval o tom, že po vychytání několika neduhů jej nabídne k veřejnému použítí. Ostatně přečtěte si více na autorově blogu kremik’s post blog.

Číst celý článek >>

Windows Phone 7: omezení jako na iPhonu oficiálně potvrzena

David Polesný píše: Včera začala vývojářská konference Microsoftu MIX 2010, která se věnuje především novému operačnímu systému Windows Phone 7 Series. Ten byl oficiálně představen na barcelonském kongresu, ale zůstalo kolem něj několik kontroverzních otázek – bude mít skutečně některé vlastnosti iPhonu, jako je chybějící multitasking nebo dostupnost aplikací omezenou jen na online obchod Microsoftu? Během úvodní přednášky MIXu jsme se to opět nedozvěděli, ale když byl následně novináři zpovídán Charlie Kindel, člověk z Microsoftu zodpovědný za strategii vývoje Windows Phone 7, tak výše uvedené vlastnosti potvrdil.

Číst celý článek >>

iPhone jako navigace? Pozor na přehřívání!

Před pár dny mne bývalý kolega, majitel iPhonu 3G, upozornil na zajímavý problém: pokud používá iPhone v automobilu pro navigaci, přestane jeho telefon po nějaké době nabíjet baterii. Myslel si, že má slabou autonabíječku, avšak pravda byla někde úplně jinde.

Nejdříve si však popišme, jak se nejčastěji iPhone coby navigace v automobilu používá. Telefon bývá umístěn v držáku na palubní desce nebo na čelním skle, a prostřednictvím sluchátkového výstupu je zapojen do audiovstupu autorádia. Tudíž slouží také jako přehrávač hudby za jízdy, protože většina běžných autorádií neumí kombinovat příjem radiostanic s přehráváním zvuku z externího zdroje (iPhone). A aby baterie vydržela celou cestu, tak se iPhone pochopitelně i nabíjí.

Číst celý článek >>

Poznáváme iPhone: zrychlete ty zpropadené zálohy

iPhone po svém připojení k iTunes před zahájením synchronizace provede zálohu sebe sama pro případné pozdější obnovení. Ovšem často se stává, že tato záloha trvá až překvapivě dlouho i přesto, že se v iPhonu v podstatě nic nezměnilo.

Pokud také trpíte na přehnaně dlouhé zálohy, podívejte se, kolik máte ve svém iPhonu nebo iPodu touch uložených obrázků a fotek. Ano, fotek – iTunes totiž při každé záloze zálohuje vždy znova úplně všechny fotografie i v případě, že jste od poslední synchronizace žádnou fotku iPhone neudělali. Pokud navíc máte ve fotogalerii automaticky synchronizováno několik (desítek) posledních alb vašich oblíbených fotografií, jsme doma.

Číst celý článek >>

2 komentáře: „iPhone & iPod & iPad novinky: 11. týden

Komentáře nejsou povoleny.